Nagy út a Halo 5-ig

The Master Chief Collection, két sorozat, és még ki tudja, mi minden más érkezik a jövő őszi Halo 5 előtt. Belendül a 343!

Nagy út a Halo 5-ig

A 343 Industries minden korábbinál jobban kiszélesíti a Halo univerzumát. Ehhez persze szükség volt az Xbox One-ra, a stúdió pedig fel is állított egy kétéves tervet, amit úgy hívnak, Halo: The Journey. Ennek a tervnek az első fázisa lesz az ősszel megjelenő Halo: The Master Chief Collection, mely nem csak az első négy Halo-epizódot tartalmazza majd, de hozzáférést is a Halo 5 bétához, valamint a Ridley Scott-féle "digitális sorozatot" (így hivatkoznak rá), a Halo: Nightfall-t.

Utóbbi feladata az lesz, hogy felvezesse a Halo 5 történetét, és azon belül is, hogy megismerjük Master Chief ellenfelét, az üldözésére küldött új spartant, Agent Locke-ot. "Ha megnézed a sorozatot, akkor már össze tudod rakni a képet róla a Halo 5 elejére" - mondta Bonnie Ross, a 343 vezetője. Megerősítette, hogy Locke fontos szerepet kap ugyan, de ettől még Master Chief marad a sztár: "Ő ember, mindig is ember volt, de a Halo 4 végén tényleg elkezd gondolkodni azon, ki is ő, és miért is létezik. Ezt direkt így csináltuk, hogy aztán Xbox One-on elmesélhessük a karakter legfontosabb pillanatait. Itt már arról szól a dolog, hogy ő keres valamit, nem pedig arról, hogy a UNSC mit parancsol neki".

Érdekes, hogy nem csak a Nightfall utal majd a Halo 5 sztorijára. Ahogy a Halo: Combat Evolved Anniversaryban megtalálhattunk egy mozgó képregényt, mely a Halo 4-et vezette fel 343 Guilty Spark szemszögéből, úgy a Halo 2 Anniversaryban is találunk majd hasonlót - csak ezúttal az Arbiter szemszögéből láthatjuk a dolgokat, ami külön érdekes lesz. Ráadásul a készítők külön prológus és epilógus videókkal készülnek majd a Master Chief Collection elejére és végére, hogy ezzel egy kerek történetet kapjunk, és készen álljunk az ötödik részre.

Ezeken felül még ott van a Steven Spielberg stúdiója által készített sorozat, melyet egyelőre csak Halo The Television Series néven emleget a 343, és ami nagyjából a Halo 5-tel együtt jelenik majd meg jövő ősszel. Erről részletesebben majd a Comic-Con-on beszélnek a készítők, de nyilvánvalóan a játék és a sorozat története erősen összefonódik.

A Halo 5-be először idén december 27-én kóstolhatunk majd bele a multiplayer béta keretein belül. Itt láthatjuk majd először akcióban a teljesen új motorral futó játékot. Frank O'Connor, a Halo atyaúristene szerint igazi béta lesz ez, vagyis a cél nem csak a szerverek stresszelése, hanem tényleges visszajelzések és adatok begyűjtése a játékosoktól. Miután a Halo 4 többjátékos részét számos régi rajongó nem fogadta kitörő örömmel, a 343 meg akar győződni róla, hogy ezúttal minden rendben lesz - ezért már egy évvel a megjelenés előtt elérhetővé teszik a bétát, ami pár hétig fog futni.

A 343 célja egyértelműen az, hogy ismét valami újat mutassanak: "A Halo 1 behozta a két analóg karos irányítást a konzolos FPS-ekbe, és a merevlemezről streamelt adatokat. A Halo 2 kihasználta a konzolon található ethernet portot, és megalkotta a matchmaking fogalmát, amihez hasonlót használ azóta is nagyjából minden konzolos játék. Valószínűleg egy bizonyos réteg köreiben miattunk terjedt el brutálisan a szélessávú internet-előfizetés az Egyesült Államokban, pont. Tudom, hogy rengetegen fizettek elő csak a Halo 2 miatt. Tehát egyértelmű volt, hogy az új platformon valami egészen újat kell mutatnunk. Ez a filozófiánk" - folytatta O'Connor.

Bonnie Ross és Frank O'Connor egyetért abban, hogy a Halo világa jelentősen bővülni fog. Míg a korábbi részekben rendszeresen haltak meg főbb karakterek, most már nem feltétlenül ez a történetírók célja. Inkább az, hogy hosszabb távon egy gazdag, érdekes szereplőkkel teli univerzum alakuljon ki, akikkel számos történetet el lehet mesélni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward