Nagy bajban a Gigantic fejlesztője

A jelenleg zárt bétateszt alatt alatt álló játék fejlesztője kénytelen volt elküldeni a legtöbb munkatársát.

Nagy bajban a Gigantic fejlesztője

Ha elsőre nem rémlene, mi is az a Gigantic, akkor kezdjük egy kis emlékeztetővel. A Fable Legends mellett ez volt az első játék, amiről a Microsoft bejelentette, hogy támogatja majd a keresztplatformos multiplayert az Xbox One és a Windows 10 között. Az anyag jelenleg egy ideje már zárt bétában leledzik, de a jövője a friss fejlemények tükrében erősen kérdéses.

A MOBA-szerű játékot készítő Motiga ugyan bejelentette, hogy átmenetileg el kellett küldenie a stúdió munkatársainak jelentős részét, ugyanis jelenleg nincs meg a pénzügyi háttér ahhoz, hogy a jelenlegi létszámmal tovább tudjanak működni. A vezetőség aktívan keresi a befektetőket, és amennyiben sikerült megkötni egy optimális üzletet, a későbbiekben szeretnék visszavenni az elküldött munkatársak többségét.

A stúdió azonban nem próbálja meg cukormázzal bevonni az esetleges következményeket: "Továbbra is szeretnénk folytatni a Gigantic fejlesztését és támogatását, de a valóság az, hogy egy ekkora döntés a stúdió minden részlegére komoly hatással van, és ezt a hatást meg fogják érezni a bétatesztben résztvevők. A játékhoz kapcsolódó szolgáltatások a hozzájuk kapcsolódó kulcsfontosságú emberek közreműködése nélkül lesznek kénytelenek tovább menni".

A stúdió ugyanakkor nem tett le a játékról: ahogy sikerül megtalálni a megfelelő pénzügyi forrást, az első és legfontosabb céljuk egyértelműen a Gigantic befejezése és piacra dobása lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward