Nagy átalakulások a CCP-nél

Jó hír az EVE Online kedvelőinek, rossz hír a World of Darknesst váróknak: a CCP az EVE-re és a Dust 514-re fog koncentrálni.

Nagy átalakulások a CCP-nél

Az EVE Online fejlesztője, a CCP elismerte, hogy hibát követett el: túl nagy fába vágta a fejszéjét. Az idei nyári csúcs után visszaesett az EVE előfizetők száma.

"Arra a következtetésre jutottunk, hogy cégünk túl kicsi ahhoz, hogy egyszerre ennyi mindennel foglalkozzunk. Az EVE kiegészítők fejlesztése, a DUST 514 és a World of Darkness kimerítették erőforrásainkat" – nyilatkozta a CCP. "Ez így már nem mehetett tovább, ezért elhatároztuk, hogy kevesebb dologra fogunk egyszerre koncentrálni. Sajnos ez létszámleépítéssel jár."

A leépítés becslések szerint a CCP munkaerejének 20%-át érinti, legérzékenyebben a World of Darkness vámpíros MMO-n dolgozókat. Folytatják ugyan a projektet, de sokkal kisebb csapattal. A cég főként az EVE Online-ra és a Dust 514-re (PS3-as shooter az EVE világában) fog koncentrálni. Az elmúlt hónapokban az EVE Online körül kialakult botrány azzal végződött, hogy a CCP főnöke, Hilmar Veigar Pétursson őszinte hangú nyílt levélben kért bocsánatot a játékosoktól. Mai közleményében a CCP viszont úgy nyilatkozott, hogy az EVE jó egészségnek örvend.

"Előfizetőink száma magasabb, mint egy évvel ezelőtt volt. Sok más piacon lévő MMO-val ellentétben a mi növekedésünk a 2003-as indulás óta évről évre folyamatos. Az elmúlt két hónapban azonban visszaesett az előfizetők száma az idei nyári csúcshoz képest. Ennek az általunk elkövetett hibák, és a játékosokkal való nem megfelelő kommunikáció az oka. Ezen most változtatunk."

A CCP hasonlóan bizakodó a World of Darkness (a játék, amiről 2006-ban történt bejelentése óta nem sokat lehetett hallani) jövőjével kapcsolatban is.

"A World of Darkness tovább él. A benne lévő ötletek forradalmiak. A CCP továbbra is hisz abban, hogy a játék olyan nagy mértékben fogja megváltoztatni az MMO világot, mint ahogyan azt az EVE tette, de több időre van szükségünk a fejlesztésekhez, mielőtt mozgósítani tudjuk azokat a jelentős erőforrásokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy  piacra kerülhessen."

Kapcsolódó cikkünk: EVE Online kedvezmények

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward