Multitaskingot támogató menürendszer érkezik az Oculus Questhez

A Beat Saber is kap egy új DLC csomagot.

Multitaskingot támogató menürendszer érkezik az Oculus Questhez

A GDC elmaradt, de a Facebook Gaming az Oculus csapatával közösen a héten folyamatosan leplezi le azokat a dolgokat, amiket az eseményre szántak.

A Facebook szeretne minél több fejlesztőt a platformján látni és ehhez meg is adják a szükséges anyagi és technikai támogatást azoknak, akik csatlakoznak az Oculus Start programjukhoz. Ígéretes a projektjük: szerintük nagyon kifizetődő a Questre fejleszteni, már több, mint 20 alkalmazás szerzett legalább 1 millió dollárt csak ezen a platformon. Elmondásuk szerint akik karácsonykor vették meg maguknak a Questet, azok olyan felhasználók voltak, akik sose találkoztak még Oculus eszközzel korábban.

Az Oculus Quest teljesen új menürendszert kap, aminek segítségével a felhasználók multitask környezetet kapnak. A céljuk az, hogy idővel a VR szemüvegjeik olyan széleskörű igényeknek feleljenek meg, mint amit az emberek a telefonoknál vagy a laptopoknál tapasztalnak, vagyis a munka, szociális kapcsolatok, a játék és a médiatartalmak fogyasztása mind-mind megtörténhessen a platformjukon.

Galéria megnyitása

Újradizájnolták az universal menüt, vagyis a dashboardot, így könnyebben el tudják érni a felhasználók a rendszeralkalmazásokat, mint például az Explore, Store, Browser és TV, illetve könnyedén el lehet majd érni a fényerő és a hangerő állítási lehetőségeket is. Ezen kívül a gyakran használt appoknak is külön helye van középen.

Galéria megnyitása

Az új Overlay-nek hála nem kell többet elhagyni a játékot, hogy kezelhessük a menüt. A játékok közben jön elő és ennek hála könnyebben tudjuk a rendszerfunkciókat használni. Könnyedén tudjuk a kérelmeket fogadni barátoktól, felvételt vagy élő adást indítani, esetleg a TV-re telefonra kiközvetíteni az éppen látottakat. Sőt, a WebXR támogatásnak hála az Oculus Browserből elindíthatjuk az alkalmazásokat és ezeket bárhol használhatjuk.

Galéria megnyitása

Az Oculus Browser egyszerre több ablakot is támogat ezentúl, így a multitask folyamatokat lehet jobban kihasználni. Az egyik ablakban futhat egy videó, a másikban csetelhetünk, a harmadikban meg böngészhetünk gond nélkül, ezeket az ablakokat természetesen magunk köré tehetjük ki. A 2D-s appok is támogatottak lesznek, ezekről nincs túl sok információ még, de szerintem ezzel könnyedén lehet majd például kalóriaszámlátót futtatni a háttérben, akár játék közben is.

Érkezik egy új zenecsomag is a Beat Saberhez, a Timbaland Music Pack, ami exkluzívan csakis a játékhoz készült.

A csomagban a következő zenék lesznek:

  • Sid Tipton, Timbaland - Has A Meaning
  • Kaydence, Timbaland - Dumb Thingz
  • Wavezswavesz - While We’re Young
  • Nash Overstreet, Karra & Common Strangers - What I Like
  • Bruno Martini, Timbaland - Famous ft. Jake Davis

A zenecsomag ára 8 dollár lesz, egy-egy szám külön-külön pedig 2 dollár. A csomag március 26-án érkezik. Az eladási számokat is megtudtuk a Beat Saberhez, már több, mint 2 millió példányt vásároltak meg belőlük, és több, mint 10 millió DLC zeneszámot értékesítettek hozzá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap