Multiplayer funkcióval jön a Telltale-féle Batman

Nem kell nagy dologra számítani, csak a közönséget szeretnék kicsit jobban behúzni a fejlesztők.

Multiplayer funkcióval jön a Telltale-féle Batman

Az augusztus 2-án megjelenő Batman-sorozattól kezdve a Telltale játékai tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak majd egyfajta többjátékos komponenst. Nem a klasszikus értelemben vett multiplayerről beszélünk jelen esetben, inkább arról, hogy a fejlesztők igyekeznek kicsit jobban integrálni a közönséget a játékba.

A funkciót Crowd Play-nek nevezték el, és a lényege, hogy ha ezt elindítjuk, akkor hosztként kapunk egy URL címet. Ezt követően akinek megadjuk ezt a címet, az utána bejelentkezhet vele, és beléphet a mi játékunkba, mint néző.

Innentől kezdve két lehetőségünk van a folytatásra. Az első esetben teljesen a hoszt határozza meg a játékban a döntéseket, a nézők pedig csak a háttérben szavazhatnak - a hoszt azonban látja, hogy melyik döntésre mennyi szavazat érkezett be. A döntés meghozatala után a nézők ismét szavazhatnak, hogy jónak vagy rossznak vélik-e azt.

A második esetben viszont már teljesen a nézők szavazzák meg, hogy milyen döntés szülessen a játékon belül: amire a legtöbb voks érkezik, arra megy tovább a játék, a hosztnak nincs beleszólása.

A legfurcsább azonban, hogy valami késleltetési probléma miatt a Crowd Play-t nem lehet élőben közvetíteni, ami azért hatalmas kár, mert látszólag ez lenne az igazi értelme.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward