Multiplatform HD gyűjtemények érkeznek

Egyre több látványos HD kiadás lát napvilágot, ma például kiderült, hogy a Silent Hill HD csomag is multiplatform lesz. Összeszedtük a legígéretesebb pakkokat.

Multiplatform HD gyűjtemények érkeznek

Roppant kellemes trend, hogy a fejlesztők sorra teszik át régi klasszikusaikat magasabb felbontásba, s elfogadható áron adnak ki majdnem komplett sorozatokat. Nem egy pedig először lesz játszható egy konkurens konzolon.

Kezdjük mindjárt az egyik legjobban dokumentált darabbal, a Metal Gear Solid HD Collection-nel. A csomag roppant impozáns, lévén nem csak a Metal Gear Solid 2-t és Metal Gear Solid 3: Subsistence játékokat foglalja magába, de a még PSP exkluzívnak számító Metal Gear Solid: Peace Walkert is. Mindhárom program 1280x720-as felbontásban pompázik, s nem csak a Sony gépére, de Xbox 360-ra is kiadásra kerül. Várható továbbá valamilyen többjátékos mód is hat főig, ám hogy milyen, arról egyelőre nem sokat tudni. Alant látható egy videó a bejelentésről, egy pedig a Peace Walker HD változatának játékmenetéről. A csomag novemberben jelenik meg, pontos dátum még nem ismert.

Hasonlóan igényes darabnak ígérkezik a Silent Hill HD Collection, mely szintén a Konami műve, noha a fejlesztést ez esetben egy külsős csapatra bízták. A csomag ugyan annyira nem teljes, mint az MGS-es pakk, lévén csak a Silent Hill 2-t és 3-at tartalmazza, azért ez is nagy örömre adhat okot, főleg, hogy a fejlesztők nem csak a felbontást, de a textúrák minőségét is feljebb tornásszák, továbbá élesítik és újrakeverik a hanghatásokat és a zenét.

Bár sokáig úgy volt, hogy a Silent Hill HD Collection kizárólag Playstation 3-ra fog megjelenni, a GamesComon a Silent Hill: Downpouron dolgozó Vatra Games producere, Tomm Hulett bejelentette, hogy az Xbox 360-as kiadás is egy napon jön majd a PS3-assal, mert a rajongók olyannyira fel voltak háborodva az exkluzivitáson, hogy a Konami meggondolta magát. Bár a gyűjtemény elviekben előbb jön, mint az MGS csomag, hisz szeptember-október környékére lőtték be, szinte semmit sem tudunk róla, mindössze ezt a két képet láthattuk a Silent Hill 2: Restless Dreams felújított változatából. Mi tagadás, ezek jól néznek ki, de egy trailer azért jöhetne már (a comicconos videót a Konami hamisítványnak nyilvánította).

A Konami utolsó HD gyűjteménye Kodzsima mester másik remekét, a Zone of the Enderst célozza. A Zone of the Enders HD Colleciton a sorozat első két részének 720p-s változatait tartalmazza, erősen hajazva a fenti két pakkra. Erről a gyűjteményről viszont semmit sem tudni a dobozképet és a platformokat (Xbox 360, PS3) leszámítva - reméljük nem azért, mert háttérbe szorul a másik két kiadás mellett, hanem csak mert 2012-ben fog megjelenni.

Bár nem a Konami műve, szintén japán kézből származik a Team Ico Collection, ami a fenti gyűjteményekkel ellentétben kizárólag PlayStation 3-ra fog megjelenni, hisz nem más adja ki, mint a konzolgyártó Sony. A Team Ico egy japán fejlesztőcég, akiknek olyan hihetetlenül innovatív játékokat köszönhet az ipar, mint az ICO és a Shadow of the Colossus. Az említett két remekmű 720p-s felbontásban pompázik majd a Blu-ray korongon. Mindkét játék támogatja majd a 3D-s megjelenítést, szóval akinek van ilyen tévéje, az ámulhat és bámulhat az óriási szörnyetegek térbeli látványa miatt.

A Team Ico Collection valamikor szeptemberben kerül boltokba, addig is itt van egy hivatalos trailer és egy összehasonlító videó, melyben a régi és új változatok kerülnek összevetésre. Egyébként ki melyik pakkra voksol?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward