MSI: poreltávolítás egyszerűen

A por sok-sok kellemetlenség forrása lehet egy számítógépházban, ugyanis könnyedén felgyülemlik a hűtőbordákon és a ventilátorok lapátjain is, így rontva a hűtés hatásfokát. A videokártyák piacán a Galaxy például egy ideje kihajtható, könnyedén takarítható ventilátort helyez el videokártyáin, a rendszerhűtők gyártói pedig egyre többször dobnak piacra olyan megoldásokat, amelyeknél a ventilátorlapátokat tartalmazó forgórész könnyedén leszedhető az állórészről.

MSI: poreltávolítás egyszerűen

A por sok-sok kellemetlenség forrása lehet egy számítógépházban, ugyanis könnyedén felgyülemlik a hűtőbordákon és a ventilátorok lapátjain is, így rontva a hűtés hatásfokát. A videokártyák piacán a Galaxy például egy ideje kihajtható, könnyedén takarítható ventilátorokat helyez el videokártyáin, a rendszerhűtők gyártói pedig egyre többször dobnak piacra olyan megoldásokat, amelyeknél a ventilátorlapátokat tartalmazó forgórész könnyedén leszedhető az állórészről, ezáltal a por eltávolítása is könnyebb, kényelmesebb, mint a hagyományos megoldásoknál.

Ezúttal az MSI legfrissebb megoldásáról érkeztek hírek, amely egy egyszerű módszerrel próbál olcsón és hatékonyan harcolni a por ellen. A gyártó szerint egy poros hűtőborda és egy poros ventilátor akár 15 fokkal melegebb VGA-t is eredményezhet, ami nem elhanyagolható szempont, főleg a nagy nyári melegben. Annak érdekében, hogy a pornak minél kevesebb esélye legyen lerakódni a hűtőbordára és a ventilátor lapátjaira, a gyártó kitalált egy poreltávolító technológiát (Dust Removal Technology), amit igazság szerint már más is használt.

Az eljárás lényege annyi, hogy a rendszer bekapcsolásakor a videokártya hűtőventilátora a megszokottal ellentétes irányban pörög, méghozzá maximális fordulatszámon, 30 másodpercig, így a lapátokon és a hűtőbordák között elhelyezkedő por nagy része eltávolítható. A rendszer minden indításakor elindul a folyamat, méghozzá teljesen automatikusan, azaz a tisztítási folyamat rendszeres.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward