MSI P55-GD65: órajelemelés gombnyomásra

Napjainkban a felső közép és felsőkategóriás alaplapok esetében egyre többször vannak jelen mikrokapcsoló formájában a bekapcsoló-, reset- és CMOS Clear gombok, amelyek rendkívül jó szolgálatot tesznek extrémebb tuning esetén, amikor az alaplap éppen a házon kívül foglal helyet. Az MSI mérnökei a P55-GD65ös típusjelzéssel ellátott alaplapjuknál ennél egy picivel tovább mentek: a terméken elhelyezett három tuning gomb segítségével valós időben emelhetjük vagy csökkenthetjük a processzor órajelét, sőt, egy gombnyomással akár a maximumot is kihozhatjuk belőle.

MSI P55-GD65: órajelemelés gombnyomásra

Napjainkban a felső-közép és felsőkategóriás alaplapok esetében egyre többször vannak jelen mikrokapcsoló formájában a bekapcsoló-, reset- és CMOS Clear gombok, amelyek rendkívül jó szolgálatot tesznek extrémebb tuning esetén, amikor az alaplap éppen a házon kívül foglal helyet. Az MSI mérnökei a P55-GD65ös típusjelzéssel ellátott alaplapjuknál ennél egy picivel tovább mentek: a terméken elhelyezett három tuning gomb segítségével valós időben emelhetjük vagy csökkenthetjük a processzor órajelét, sőt, egy gombnyomással akár a maximumot is kihozhatjuk belőle.

Az új funkcióról egy, a céghez közel álló forrás adott információkat és néhány fotót. A fenti képen látható plusz és mínusz gombokkal a rendszer alap órajelét (base clock, vagy BCLK) növelhetjük, míg az OC Genie gomb megnyomásával automatikusan a maximumra tuningolhatjuk a rendszer processzorát.

                                     

A VR-Zone munkatársai egy rövid YouTube videót is találtak a technológiával kapcsolatban, amelyen a fenti három gomb működés közben is megtekinthető. A videón egy Lynnfield processzorral szerelt P55-GD65-ös alaplap szerepel, a processzor 133 MHz-es BCLK-val és 17-es szorzóval rendelkezik. A plusz gomb ötszöri megnyomásával a BCLK értéke 138 MHz-re ugrik, így a processzor órajele 2,27 GHz-ről 2,34 GHz-re változik. Ötletes funkció.

Az MSI P55-GD65-ös és P55-GD80-as alaplapjaival kapcsolatban egyik korábbi hírünkben már szolgáltunk némi információval. Érdekesség, hogy a korábbi képeken a fent látható mikrokapcsolók helyén 4 darab bekapcsoló gombnak látszó megoldás volt jelen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward