MSI NetOn AP1900: dizájnos kis egybegép

Az MSI NetOn AP1900-as konfigurációját elsőként a január elején megrendezett CES (COnsumer Electornics Show) keretin belül láthattuk. A gyártó stílusos, iMac-szerű (csak koncepcióját tekintve) megoldása most hivatalosan is bemutatkozott, a termék specifikációi alapján egész ígéretesnek tűnik, ám egyetlen rendkívül fontos információt még mindig nem tudunk vele kapcsolatban: eddig még nem érkezett hír a termék ajánlott végfelhasználói áráról.

MSI NetOn AP1900: dizájnos kis egybegép

Az MSI NetOn AP1900-as konfigurációját elsőként a január elején megrendezett CES (Consumer Electornics Show) keretein belül láthattuk. A gyártó stílusos, iMac-szerű (csak koncepcióját tekintve) megoldása most hivatalosan is bemutatkozott, a termék specifikációi alapján egész ígéretesnek tűnik, ám egyetlen rendkívül fontos információt még mindig nem tudunk vele kapcsolatban: hogy mégis mennyi lesz az ajánlott végfelhasználói ára.

Az új rendszerrel a gyártó kifejezetten az irodai, üzleti és oktatásban elhelyezkedő felhasználókat célozza meg. A termék 18,5 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képarányú kijelzővel érkezik, amelynek natív felbontása a képátlóhoz képest szokatlanul alacsony, mindössze 1366 x 768 pixeles. Maga a monitor szép, fekete kávával érkezik, és a VESA szabvánnyal is kompatibilis, így minden gond nélkül falra szerelhető a megfelelő konzol segítségével (VESA 100). A rendszer gyakorlatilag egy monitorból áll, amelyben az összes hardver elem helyet kapott, így a termék mindössze 35 mm-es vastagsággal bír.

Az MSI állítása szerint a rendszer teljes terhelés esetén sem fogyaszt többet 35W-nál, ami Atom konfigurációk esetében egyáltalán nem újdonság (ebben az értékben a "monitor" fogyasztása minden bizonnyal nincs benne). A hozzá adott 65W-os adapterből azért kitalálható, hogy tényleg nem lehet magas az összfogyasztása. A kis konfigurációban egyébként 1,6 GHz-es órajelen ketyegő Intel Atom N270-es processzor, 1 GB So-DIMM DDR2-es memória, valamint egy 160 GB-os merevlemez foglal helyet. A rendszer integrált videó vezérlővel van ellátva (GMA950), és fel van szerelve WiFi 802.11 B/G adapterrel, Super Multi DVD íróval, illetve Gigabites Ethernet vezérlővel és két darab 3W-os hangszóróval egyaránt. A konfiguráció értékét tovább növeli a beépített, 1,3 Megapixeles felbontással dolgozó webkamera és a négy az egyben kártyaolvasó is (SD,XD, MS, MMC), bár ezek manapság már lassan az alap felszereltséghez is hozzátartoznak. A terméken négy darab USB 2.0-s port és beépített nyolccsatornás audió vezérlő is jelen van. A gyártó az AP1900-as modellhez billentyűzetet és egeret is mellékel, így tulajdonképpen egy komplett rendszert kapnak a vásárlók.

A kis konfiguráció a gyártó szerint kevesebb, mint 26 dB(A)-es zajszint mellett üzemel, ami nem rossz érték. Az AP1900-as készülékek gyártása már egy ideje zajlik, a termék várhatóan jövő hónap folyamán jelenhet meg a boltok polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward