MS a CES-en: Project Natal

Kaptunk egy látványos új videót (ami ugyan újat nem mutat, de mutatós :) ), egy megjelenési dátumot és egy friss Natal hírt, mely szerint elhagynak majd egy chipet a rendszerből, amit szoftveres megoldással pótolnak. A lényeg, hogy olcsóbban tudják adni a terméket.

MS a CES-en: Project Natal

Kaptunk egy látványos új videót (ami ugyan újat nem mutat, de mutatós :) ), egy megjelenési dátumot és egy friss Natal hírt, mely szerint elhagyják majd a feldolgozó chipet a rendszerből, amit szoftveres megoldással pótolnak. A döntés hátterében az áll, hogy szeretnék ha a Natal nem lenne veszteséges, de gyorsan terjedne. Ez utóbbihoz elfogadható ár kell, amit így elvileg el is tudnak érni (jelenleg az 50 font alatti ár a cél, ami úgy 15 ezer forintnak felel meg). Erre még visszatérünk, addig is:

Az Xbox 360 ambiciózus új mozgásérzékelő rendszerének (*dobpergés*) hivatalos megjelenési dátuma tehát a "2010 Holiday Season" (ünnepek, nov-dec), amit nem pontosítottak, de ezekszerint év vége előtt ne számítsunk rá. Robert Bach szinte megkönnyezte a hírt, elmondása szerint ez lesz az eddigi legjelentősebb év az Xbox történetében. Ne is szaporítsuk a szót, elő a zsepikkel és nézzük a videót:

             

Ha mindenki kifújta az orrát, akkor lássuk a technikai finomságokat. A fent említett kihagyott chip foglalkozott volna a kamerák által rögzített információk feldolgozásával (lényegében a mozgásunk lekövetésével). Ezt a feladatot, most a Xenon (az Xbox processzora) egyik processzormagja fogja végezni. A források szerint a sebesség marad, tehát a 100ms-os késleltetésre sajnos így is számítani kell (ne Burnout Paradise-ra akarjuk majd használni), viszont könnyebb lesz a szoftvert frissíteni. A játékok teljesítménye miatt annyira nem kell aggódni, mert a legtöbb nem használja 100%-on a Xenon-t, így azért van hová tervezni, de ezzel kisebb a valószínűsége annak, hogy a Natal megjelenése után tapaszok árasszák el a régebbi játékokat, hogy valamilyen módon beléjük erőszakolják az új "kontroller" adta lehetőségeket (ez speciel nem baj szerintünk).

A legtöbb fejlesztő egyébként is a Natal lagja miatt aggódik, de reménykednek benne, hogy a szoftveres réteg fejlesztésével talán egyszer majd csökkenthető lesz a mértéke.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward