Mozgékonyak leszünk a Halo 5-ben

Ám a multi csak 720p-ben fut majd, még ha 60 fps-sel is.

Mozgékonyak leszünk a Halo 5-ben

A 343 Industries a Halofest Halo 5: Guardians bemutatója során számos olyan látványos új képességgel ismertetett meg minket, amik az eddigi információk alapján csak a többjátékos módban állnak majd rendelkezésünkre. A fejlesztők elmondták, hogy olyan erőket adnak a játékosoknak, melyeket eddig csak az átvezető filmekben láthattunk Master Chiefnél és társainál. A harchoz szeretnének egy negyedik, sandbox elemet is adni, amely kiegészítené a meglévő lőfegyverek, gránátok és közelharc szentháromságot.

A Thruster pakk segítségével begyorsulhatunk. Választhatunk, hogy futás közben növeljük vele a sebességünket egy rövid időre, vagy ugrás közben a levegőben forduljunk gyorsabban. Úgy tűnik, hogy rövid ideig még lebegni is képesek leszünk a segítségével.

A Ground Pound nevű képesség segítségével gyorsabban tudunk leereszkedni a Halo-ra jellemző lebegő ugrások után, és lendületünkkel sebezni tudunk.

A Clamber lehetővé teszi, hogy olyan peremekre másszunk fel, amelyekről egyébként lecsúsznánk, vagy lepattannánk. Ha ezt a képességet használjuk, akkor fel tudunk kapaszkodni akkor is, ha túl rövidre sikerült egy ugrásunk.

A Slide-ot akkor tudjuk használni, ha egy bizonyos ideje már sprintelünk, segítségével gyorsan fedezékbe vonulhatunk.

A Charge-al lendületünket megtartva beronthatunk az ellenfelek közé és áttörhetünk köztük. Ennek a képességnek a Sprinthez hasonlóan hátrányai is vannak, a pajzsunk nem töltődik használata közben, ezért jobb vele vigyázni.

A Smart Scope képességek már a kezdetektől fogva részei voltak a játék világának (a pisztolyuk egy interfészen keresztül direkt kapcsolatban volt a Spartanokkal), most végre tényleg használatba vehetjük őket.

A 343 Industries fejlesztői elmondták, hogy a fenti képességek az összes játékos számára elérhetőek lesznek, az már rajtuk áll, hogy használják-e őket. Az sajnos nem derült ki a bemutatótóból, hogy a szóló kampányban rendelkezésünkre állnak-e majd ezek az újdonságok.

A Halo 5 multiplayer bétája, a Guardians december 29-én indul három játékmóddal és hét pályával, a tegnapi aprókban találhattok pár képet is róla. A 343 azt is megerősítette, hogy ugyan a játék 60 fps-sel fut majd, de csak 720p-ben. Hozzá kell viszont tenni, hogy a fejlesztés hátralévő részében ez még változhat, mint ahogy minden más is, amit a teszt alatt tapasztalhattok. A fókusz most a játékmeneten volt, gyűjthetitek benne az XP-t és a Spartan Rankokat, de kinyithattok számos apróságot is a testreszabáshoz (sisakok, páncélok).

Az alábbi videóval a színfalak mögé pillanthjatunk be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward