Motorstorm RC PS3-ra és Vitára

A Vita megjelenésével együtt debütál a Motorstorm RC, melyet egy játék áráért mindkét platformra megkapunk.

Motorstorm RC PS3-ra és Vitára

A Motorstorm egyike a PS3 legrégebbi sorozatainak: 2006-ban jelent meg először erre a hardverre. A széria eddig extrémitásáról volt híres változatos tájakon és pályákon törhettük-zúzhattuk össze versenyzőtársainkat és magunkat. Az első Vitára megjelenő Motorstorm játék szakít ezzel a hagyománnyal, helyette más irányokba kanyarodik: gyors sportkocsik és monster truckok helyett távirányítású kisautókkal száguldozhatunk. A játék a Sony új kézikonzoljának megjelenésével együtt debütál február 22-én, egyszerre jelenik meg PS Vitára és PS3-ra. Az ára igen kedvező, 4,79 font (5,99 Euro) lesz, ráadásul ha megvesszük, megkapjuk mindkét platformra.

Paul Rustchynsky, a Motorstorm RC-t fejlesztő Evolution játékrészlegének igazgatója elmondta, hogy eredetileg nem a Vita járt az eszükben, a prototípust a Motorstorm: Apocalypse után készítették, amikor még fejlesztői csomag sem létezett Vitára. Egyik munkatársuk, Paul Frauen, aki az RC versenyek megszállottja szabadidejében az Apocalypse motorjának segítségével készített pár RC versenyt, melyet aztán bemutatott az igazgatóknak és a dizájnereknek, akik beleszerettek az ötletbe. Ezután dolgoztak még rajta egy darabig, végül bemutatták a Sonynak is. A cég fantasztikusnak találta az ötletet, de a kész játékot Vitán szerették volna viszontlátni. Innentől fogva már csak az volt a kérdés, hogyan érhetik el, hogy a játék Vitán és PS3-on is működjön, mert érthető módon nem akarták kidobni az ablakon az PS3-as munkájukat.

"A RC sok szempontból hasonló a hagyományos autóversenyekhez, mindkét analóg kart használhatjuk a kisautók irányításához, az egyikkel kormányozunk, a másikkal szabályozzuk a sebességet. Így Vitán is leutánozhatjuk a PS3-as irányítást. Az érintőképernyő nem igazán alkalmazható ahhoz a játékmenethez, amit kitaláltuk, de a kezelőfelületet úgy terveztük, hogy egyes elemei PS3-on és Vitán is működjenek, és Vitán az érintőképernyőnek is jusson szerep. Az érintőképernyőn paneleket használunk, melyeket könnyű megpöccinteni, és bevált a dolog."

A játék egyik fontos eleme az online verseny. Az aszinkron verseny dizájnnak köszönhetően felállíthatunk egy rekordot, amit aztán ellenfeleink később megkísérelhetnek megdönteni. Hogyan is működik ez? Akkor most lesz online verseny, amelyben egy időben játszhatunk egymás ellen, vagy sem? Rustchynsky elismerte, hogy az online funkciókkal kapcsolatban nem kommunikáltak teljesen érthetően. PS3-on négy játékos versenyezhet egyszerre osztott képernyőn, Vitán pedig csak ghostolni lehet, az alábbi videóban megnézhetjük, hogy működik a dolog.

Rustchynsky még nem árulhatta el, mi lesz Evolution következő projektje, csak annyit mondott el, hogy vagy a következő nagy Motorstorm játék, vagy egy új sorozat lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward