Most tényleg megjelent a DriveClub PS Plus Edition... félig

Most már tényleg elérhető az előfizetők számára a csökkentett tartalmú, ingyenes DriveClub.

Most tényleg megjelent a DriveClub PS Plus Edition... félig

A Sony és az Evolution Studios most már hivatalosan is bejelentette, hogy elérhető az PS Plus-előfizetőknek szánt, ingyenesen játszható DriveClub. Kilenc hónap (valamint előtte egy év) késés után tehát végre megkaptuk a magunkét, igaz, egyelőre csak félig. A készítők ugyanis annyira félnek a korábbi negatív tapasztalatokat követően, hogy egyelőre csak az offline mód lesz elérhető mindenki számára, az online részt pedig lassacskán, hullámokban aktiválják majd.

Mi történt valójában?

A DriveClub ugyan mára szépen kiforrta magát, és egy kiváló autós játék lett belőle, a megjelenéskor azonban katasztrofális állapotban volt. A lényegét adó online rész szinte egyáltalán nem működött, és csak hónapokkal később jutott el oda, hogy mindenki számára stabilan játszhatóvá váljon, bár továbbra is hiányos szolgáltatásokkal, melyeket csak lépésekben tudott aktiválni az Evolution Studios.

Mi történt? Nos, Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios vezetője igyekezett erre választ adni. Elmondta, hogy a szerverek remekül működtek a zárt bétatesztek alatt, azonban minden összeomlott, amikor rájuk szabadult a tényleges vásárlóközönség. "A rendszer nem tudta lekezelni a tömeget, ami azt jelenti, hogy a stressz-tesztelést nem megfelelően alakítottuk ki. Elnéztük. Ezért aztán a csapatnak gyakorlatilag az alapoktól kellett újraírnia a játék szerveroldali programkódját." - nyilatkozta Yoshida.

Nem egyszerű hibáról beszélhetünk tehát, és nem is arról, hogy fizikailag ne állt volna rendelkezésre elég szerver a Sony oldalán. Erre reagálva a vállalat azóta létrehozott egy újabb központi technológiai csoportot, aminek feladata a multiplayer programkód ellenőrzése és tesztelése. Ezt elméletileg már bevetették a Bloodborne esetében is, amit Yoshida jó példának hoz fel arra, hogy látható a javulás. Azt valószínűleg elfelejtette, hogy az első hetekben az is nagyon nehezen és lassan hozta össze a játékosokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward