Most akkor sport az eSport, vagy nem?

Az ESPN elnöke szerint annak ellenére sem sportok az eSportok, hogy még ők is közvetítik azokat...

Most akkor sport az eSport, vagy nem?

Az eSportok népszerűségének növekedésével egyre többen és többször teszik fel a kérdést: lehet sportnak nevezni az eSportot, vagy sem? Nos, ahogy azt megírtuk a múlt héten, egy egyetemi testnevelő tanár szerint lehet, ugyanis elkezdett sportösztöndíjakat meghirdetni. Kurt Meicher szerint az eSport a klasszikus csapatsportokhoz hasonlóan a versenyzést, az önfejlesztést és a csapatmunkát helyezi előtérbe.

Aki azonban úgy gondolja, hogy az eSport igazából nem is sport, a leggyakrabban azzal támasztja alá érvelését, hogy nincs benne fizikai megerőltetés - tehát nem lehet sport. Érdekes módon a neves ESPN sportcsatorna John Skipper is a szkeptikusok táborába tartozik: "Az eSport nem sport, hanem verseny - mint a sakk, vagy a dámajáték. Én leginkább az igazi sportokban vagyok érdekelt".

Mindez annak fényében érdekes, hogy egyrészt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság például sportágként ismeri el a sakkot, másrészt pedig Skipper szavai ellenére az ESPN azért igyekszik kivenni egy szeletet az eSport növekvő népszerűségéből és hatalmas rajongói táborából, hiszen idén először közvetítette az ESPN3 a legnagyobb Dota 2 bajnokságot, a The International 2014-et.

Azt hiszem, ezek után jogosan teszem fel a kérdést: ti odatennétek az eSportokat a hagyományos sportok mellé? Vagy már önmagában az "e" betű a "sport" előtt eléggé szétválasztja a kettőt, hogy valójában sose keveredjenek össze?

John Skipper, az ESPN elnöke

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward