Most a Dark Soulst kapcsolták össze egy sorozatgyilkossal

A "Craigslist Gyilkos"-ról kiderült, hogy szerette a Dark Soulst, a média pedig gyorsan elkezdte összekapcsolni a szálakat.

Most a Dark Soulst kapcsolták össze egy sorozatgyilkossal

Mindig érdekes, amikor egy gyilkosról kiderül, hogy kedvelt valamilyen videojátékot, hiszen ilyenkor általában különböző lobbicsoportok és "szakemberek" rögtön igyekeznek a játékra fogni a renitens viselkedést, nem utolsó sorban pedig a vádlott ügyvédje is kiválóan tud arra hivatkozni, hogy valójában csak a gonosz videojátékok rontották meg védencét. Megkapta már ezt az idők során számos játék, így például a Mortal Kombat, a Grand Theft Auto, a Doom, vagy éppen a Postal is.

A legújabb ügy egyelőre még nem tart a bírósági fázisban, viszont az "okoljuk a játékot"-fázisig már eljutott. A 19 éves Miranda Barbour a Craigslist hirdetési oldalon keresztül találkozott egy férfival, akit aztán megölt. A dolog ugyan szomorú, de eddig viszonylag egyszerű. Csak éppen ezt követően a lány azt vallotta a hatóságoknak, hogy valójában ő sátánista és legalább 22 másik embert is megölt eddig.

A kriminológusok és pszichológusok ugyan megkérdőjelezik a lány ezen állítását, mindenesetre az egésztől függetlenül a Fox News riportere azért kiemelte a teljes ügyből a lényeget: Barbour bizony szerette a Dark Soulst! Ez aztán olajként loccsant a tűzre, a "videojáték-szkeptikusok" azonnal elkezdték összekapcsolni a dolgokat és most már úgy vélik, hogy a lány fantasy-videojátékokkal kapcsolatos rajongása, pontosabban "megszállottsága" vezetett oda, hogy gyilkosságokkal és sátánizmussal teli múltat találjon ki magának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward