Morhaime: A F2P nem a WoW-nak való

Miért is lenne? Hihetetlen nagy pénzeket hoz, sikere egyelőre töretlen.

Morhaime: A F2P nem a WoW-nak való

"Azt hiszem, hogy jelenleg a felszín alatt meghúzódik egy általános tévhit, mely szerint minél kevesebbet kérsz, annál több pénzt csinálsz. Ez nem igaz és nem feltétlenül vezet jobb játékhoz. Az ingyenes dolgokat persze mindenki szereti és a játékosok láttak már rengeteg, minőségi dolgot ingyenesen játszható formában, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a modell lenne számunkra a legjobb" - magyarázta Morhaime.

 

John Smedley a Sony Online Entertainmenttől úgy gondolja, hogy nagy eséllyel a Star Wars: The Old Republic lesz az utolsó nagyszabású havidíjas MMO játék, de erről megoszlanak a vélemények. A Mythic társalapítója, és volt vezérigazgatója, Mark Jacobs is kifejtette erről a gondolatait. Azt nem vitatta, hogy az előfizetéses MMO ipar most nagyon rossz bőrben van, de szerinte ez változni fog.

"A változás persze nem egy éjszaka alatt forog majd le, de már lehet hallani a játékosoktól fórumokon, hogy a F2P legnagyobb baja az, hogy a legtöbb ilyen játék elég vacak. Mint az ingyenes mobil játékok." - kezdte Jacobs. "A játékosok kezdenek ebbe belefáradni."

Szerinte az emberek hajlandóak lennének fizetni, hogy stabil szervereket kapjanak és ne találkozzanak olyanokkal akik szertelenül rohangálnak a játék főterein káromkodva, pucéran, csak azért, mert egyszerűen nincs következménye, megtehetik. Ezen kívül fontosnak tartja még az innovációt, az embereknek már elegük van a WoW klónokból.

"Amikor az emberek kiállnak, és azt mondják valamire, hogy halott, mindig szétröhögöm az agyam. Ne vicceljetek már! Minden ciklikusan változik. A változás az emberi lét része. Megszületünk, változunk, meghalunk és megint változunk. Ugyanígy van ez az előfizetési modellekkel is. Jelenleg nem felkapottak, nem olyan érdekesek, de nézd meg az SWTOR-t. Tegyük fel, hogy teljesíti a tőle elvárt számokat, amiket az EA közölt. Ha megcsinálja, amit John [Riccitiello] mondott a befektetőknek tartott konferencián, akkor igazán jó üzletet fognak csinálni. Ha igaza lesz, az ipar azonnal reagálni fog. Ti is tudjátok." Magyarul le fogják őket utánozni, ahogy az lenni szokott.

 

Az Eurogamer Morhaime-mel készített interjújában beszél még a Pandaren kiegészítő fogadtatásáról és arról az üzleti döntésről, melynek megfelelően "ingyen" Diablo III-at kap az, aki hosszú távú előfizetést vásárol a WoW-hoz. A Mark Jacobs-al készült korábbi interjúhoz pedig katt ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward