Moebius előzetes

Készülőben a Gabriel Knight alkotójának kalandjátéka, amely jövőre fog megjelenni.

Moebius előzetes

Hamarosan elkészül Jane Jensen, a Gabriel Knight és a Gray Matter alkotójának legújabb kalandjátéka, a Moebius című metafizikai thriller. A Kickstarter segítségével összehozott darab alkotói ennek alkalmából egy új előzetessel örvendeztettek meg minket.

Jane férjével, Robert Holmes zeneszerzővel együtt alapította meg a Pinkerton Road nevű stúdiót, céljuk, hogy történetközpontú külső nézetes kalandjátékokat készítsenek. Első alkotásuk, a Moebius főhőse Malachi Rector régiségkereskedő, aki értékes tárgyak felkutatásával foglalkozik. Miután előkelő manhattani üzlete megsemmisül egy tűzben, egy Ambler Dexter nevű milliárdos felbéreli, hogy mélyreható kutatásokat végezzen bizonyos események ügyében.

Az első ilyen esemény egy nő halála Velencében, akit egy hídról lógva találtak meg. Ahogy Rector a gyönyörű és tehetséges hölgy életének részleteiről gyűjt anyagokat, rájön, hogy korán véget ért életútja rejtett jelentéstartalmakkal bír. Úgy tűnik, hogy Amble Dexter és társai magával az élet szövetével játszanak, olyan módon, amiről Rector sosem gondolta volna, hogy egyáltalán lehetséges. Főhősünk maga is részese egy nagyobb mintázatnak és rá kell jönnie, ki és mit akar, jók, vagy rosszak a szándékai, mielőtt eldöntené, hogy eljátssza-e előre megírt szerepét, vagy megpróbálja megváltoztatni a dolgok kimenetelét.

A játék stílusa a felújított Gabriel Knightéra hasonlít, és sok kifinomult fejtörővel találkozhatunk benne. Két nehézségi fokozat közül választhatunk, a kezdőknek szánt 'Casual'-ban egyszerűbb a kezelőfelület, tippeket kaphatunk és a játék a hotspotok megtalálásában is segít. Az igazi kihívást a nehezebb 'True Adventure' módban találhatjuk csak meg.

A játék honlapjáról letölthető ingyenes képregény a főhős háttértörténetébe enged betekintést. A 10-20 órányi játékidőt ígérő Moebius 2014 elején fog megjelenni PC-re, Macre és Linuxra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward