Mistborn: Birthright - egy ígéretes új akció-RPG

Brandon Sanderson Ködszerzet könyvei alapján készül a Mistborn: Birthright fantasy akció-RPG.

Mistborn: Birthright - egy ígéretes új akció-RPG

Brandon Sanderson amerikai fantasy írót nemcsak a Ködszerzet és az Alcatraz könyvsorozatai tették híressé, hanem az is, hogy Robert Jordan halála után őt kérték fel a népszerű Az Idő Kereke sorozat befejezésére. Sanderson blogján hozta nyilvánosságra, hogy a Little Orbit Games (Young Justice, Sherlock Holmes) stúdióval közösen fog a Ködszerzet világában játszódó darabot készíteni. Sanderson a Ködszerzet könyvekben fricskát mutatott a fantasy műfaj egyik nagy kliséjének, nála ugyanis a Hős, Akinek A Próféciákban Megjövendölt Sorsa Hogy Legyőzze a Főgonoszt elbukott, és a sztori már az ő halála után bontakozott ki.

Az író először fenntartásokkal fogadta, a Little Orbit Games ajánlatát, mivel sosem hallott még a cégről, de miután jobban megismerte őket eloszlottak a kételyei. Kiderült, hogy a stúdiónak olyan tagjai is vannak, akik dolgoztak a Fallout és a Baldur's Gate sorozatokon is, és az is világossá vált számára, hogy a Ködszerzet világában játszódó darabbal kapcsolatos elképzeléseik is hasonlóak.

A játék több száz évvel a könyvekben foglaltak előtt fog játszódni, Sanderson a játék dizájnját a stúdióra bízza, de ő írja a történetet és párbeszédeket. Az író számára egyébként nem idegen a számítógépes játékok világa, ő maga nemcsak hogy nagy játékos, de dolgozott már játékokon is, ő írta az Infinity Blade II történetét, és a hozzá kapcsolódó Infinity Blade: Awekening című regényt.

A Mistborn: Birthright a tervek szerint 2013 őszén fog megjelenni PC-re, Mac-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward