Mini-ITX számítógépház Thermaltake módra

Az újdonság sok bővítőhelyet kínál, remnek felépítéssel rendelkezik, de processzorhűtő tekintetében komoly kompromisszumra kényszerít.

Mini-ITX számítógépház Thermaltake módra

A Thermaltake egy friss, kompakt számítógépházzal jelentkezik, ami kifejezetten mini-ITX formátumú alaplapokhoz készült. A Mini-ITX Chassis SD101 névre hallgató termék minimalista dizájnnal és kompakt felépítéssel érkezik, bővítőhelyek tekintetében pedig meglehetősen jól el van eresztve. Sajnos az örömbe némi üröm is vegyül, de ne szaladjunk ennyire előre.

A helytakarékos asztali számítógép, kompakt HTPC és NAS építésére egyaránt alkalmas újdonság 261 x 119 x 264 milliméteres mérettel érkezik. A 2,8 kilogrammos számítógépház csak és kizárólag mini-ITX formátumú alaplapokat fogad, amelyekhez 180 wattos beépített tápegységet is kínál. A 80 Plus Bronze minősítéssel ellátott

tápegység terheléstől függően 82 és 88% közötti hatásfok mellett dolgozik, ami jó hír.

Bővítőhelyek tekintetében egy 5,25 colos külső, valamint egy 3,5 colos és egy 2,5 colos belső öböl áll rendelkezésre. PCI slotból kettőt kapunk, így akár kétslotos videokártya alkalmazására is lehetőség nyílhat, de itt szem előtt kell tartanunk, hogy az aktív PFC támogatással ellátott tápegység csak 180 wattos teljesítményt kínál, ami nem csak a videokártya, hanem a processzor és a különböző meghajtók tápellátásáért is felel. További akadályozó tényező, hogy a videokártya számára pedig 172 milliméter hosszú hely áll rendelkezésre.

Nem túl jó hír, hogy a feketére festett, acélból készített mini-ITX számítógépház maximum 45 milliméter magas processzorhűtő befogadására képes, ami eléggé behatárolja a lehetőségeinket.

Az apró házikó szerencsére rengeteg szellőzőt tartalmaz, sőt, egy 80 x 80 x 15 milliméteres légkeverő is helyet kapott benne, ami 2100-as percenkénti fordulatszám mellett, 23 dB(A) zajszinttel üzemel. Az előlapi portok között a két USB 3.0-s csatlakozó mellett egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet is helyet kapott.

A Thermaltake Mini-ITX Chassis SD101-es számítógépháza hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy a kompakt újdonságért pontosan mekkora összeget kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward