Minden régióban dedikált szervereket használ a Titanfall 2

A tükörsima többjátékos élmény érdekében a fejlesztők a Multiplay céggel működnek együtt.

Minden régióban dedikált szervereket használ a Titanfall 2

A PC-re és Xbox One-ra megjelent első Titanfall remek, lagmentes élményt nyújtott főleg annak köszönhetően, hogy minden szervert a Microsoft-féle Azure felhős rendszer futtatott - platformtól függetlenül. A rendszer mindig megtalálta a felhasználóhoz legközelebb eső, legkisebb késleltetésű Azure szervert, és ahhoz csatlkozott.

Ennek azonban akadtak hátulütői is: habár az Azure a világ jelentős részén rendelkezik lefedettséggel, számos terület így is kimaradt. Például Dél-Afrika, ahol a Titanfall meg sem jelent. Mivel a Titanfall 2 esetében nem szeretne ilyen eseteket látni a fejlesztő Respawn, és mivel egyébként is jóval több játékosra számítanak a teljesen multiplatform megjelenés (PC, PS4, Xbox One) miatt, más megoldás után kellett nézniük.

A más megoldás nyilvánvalóan többféle felhős rendszer használata, ez azonban a fejlesztő oldaláról sok bonyodalmat jelent. Jon Shiring, a Titanfall 2 vezető programozója elmondta, hogy a számos rendszer integrálása helyett inkább azzal törődnének, hogy a játék minél jobb legyen.

Így végül azt a megoldást találták ki, hogy megállapodást kötöttek a brit székhelyű Multiplay vállalattal. A Multiplay tulajdonképpen egy egységes felületet nyújt és azt már a saját rendszerük oldja meg, hogy együttműködjön több felhős szolgáltatóval, melyek között ott van a Google Compute Platform, a Microsoft Azure és az Amazon Web Services is - de a nagy felhős szolgáltatók mellett számos helyi, közvetlen elérésű szerver is rendelkezésre áll.

"Nagyon komoly skálázhatóságot és megbízhatóságot szerettünk volna, ezért léptünk partneri kapcsolatra a Multiplayjel, hiszen nekik nagy tapasztalatuk van a játékos szerverek hosztolásában. Ezen kívül rendelkeznek egy nagyon ügyes, automatikusan skálázódó rendszerrel, ami teljesen absztrakt módon elrejti előlünk a különböző felhős környezeteket" - nyilatkozta Shiring.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward