Minden képzeletet felülmúlt az Overwatch bétája

Rekordok dőltek, és csillagászati számok röpködnek az Overwatch bétáját követően. Te is egyike voltál a 9,7 millió bétázónak?

Minden képzeletet felülmúlt az Overwatch bétája

A Blizzard közleményéből elképesztő számok láttak napvilágot. A béta alatt több mint 37 millió (!) meccset játszottak a lelkes játékosok, és összesen mintegy 81 millió órát (4,9 milliárd percet, vagyis kb. 9000 évet) öltek bele az Overwatchba. És ez még „csak” a béta volt. Összehasonlításképp a Destiny-t 4,6 millióan, a The Division-t pedig 6,4 millióan próbálták „csak” ki. Úgy tűnik a Blizzard nagyon ráérzett arra, mi kell a népnek. A 3 platformra (PS4, PC, XBO) is megjelenő játék ingyenes tesztidőszakában 9,7 millió felhasználó lépett be a játékba, és ezzel a legtöbb érdeklődést kiváltó béta lett a Blizzard történetében. A résztvevők átlagosan 8,4 órát töltöttek el az Overwatch-al játszva. Ez egy nagyon erős startot ígér a jövőre nézve, így kérdésessé válik, hogy a hamarosan induló hasonló címeknek milyen esélye van a piacon. A május elején debütált Battleborn is népszerűnek bizonyult, ki is próbáltuk, de a harc még csak most kezdődik majd!

Több érdekesség is napvilágot látott a fejlesztéssel kapcsolatban, amíg eljutott idáig a Blizzard csapata. Az egyik, hogy az 1998-as Starcraft 1 óta ez az első új, saját cím, ami megjelent a kiadó berkein belül, a másik pedig, hogy az Overwatch a Titan Project hosszas tetszhalált követő elkaszálása után vált csak valósággá (tulajdonképpen annak a hamvaiból született), és ekkor kezdődött meg gőzerővel a fejlesztése.

„A mi célunk az volt, hogy annyi játékos kíváncsiságát keltsük fel a bétával, amennyinek csak lehetséges. Hihetetlen számokat, és fantasztikus visszajelzéseket kaptunk, reméljük mindenki jól érezte magát!” - nyilatkozta Mike Morhaime, a Blizzard vezérigazgatója.

Már nem tart sokáig a várakozás, az Overwatch május 24-én jelenik meg PlayStation 4-re, PC-re, és Xbox One-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward