Minden generációt végigvitt a Twitch Plays Pokémon

Minden generációt végigvitt a Twitch Plays Pokémon

A Twitch Plays Pokémon kezdeményezést ezen a ponton már valószínűleg senkinek nem kell bemutatnom. A dolog lényege, hogy a Twitch közvetítő képernyőjén látszik az emulátoron futtatott Pokémon-játék, a nézők pedig a chat ablakba írhatják az utasításokat, amit aztán egy program fordít le az emulátor számára, így gyakorlatilag több tízezren irányítják egyszerre a játékot.

A dolog fél évvel ezelőtt indult, és akkor még senki nem tudta mi lesz belőle, a legtöbben úgy gondolták, leginkább egy hatalmas káosz. Nos, tényleg káosz lett, de a közösség önszervező erejének köszönhetően mégis sikerült végignyomni ezeket - az egyébként nem rövid - szerepjátékokat. A közösség a múlt hétvégén fejezte be a Pokémon X-et, ami azt jelenti, hogy minden generációból kitoltak egy címet. Mivel a Pokémon X egyébként 3DS-en fut, és ehhez még nincs működő emulátor, az egyik rajongó házilag bütykölte meg a kézikonzolját, hogy az képes legyen fogadni a közönség által kiadott parancsokat.

A kezdeményezés nem csak a közönségnek, de a Twitch-nek is tetszik: "Szükségtelen mondanunk, mennyire örülünk annak, ahogy a Twitch Plays Pokémon összefogja a közösséget. És annak is nagyon örülünk, hogy a közönségünk végig támogatta ezt a kezdeményezést".

A mókának persze nincs vége: most éppen a Nintendo 64-es Pokémon Stadium 2-t tolja a Twitch népe, aztán pedig jöhet újra a Pokémon Red, ezúttal azzal a kitűzött céllal, hogy összeszedjék az összes elérhető, összesen 151 darab Pokémont.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward