Minden focis játékból kikerül Adam Johnson

A Konami és a SEGA gyorsan törölte a játékost, az Electronic Arts még küszködik egy kicsit.

Minden focis játékból kikerül Adam Johnson

A bíróság kimondta az ítéletet: Adam Johnson, a Sunderland futballistáját bűnösnek találták, amiért szexuálisan aktivitást folytatott egy 15 éves lánnyal, és börtönbüntetést szabtak ki rá. A dolog természetesen megrázta némileg a foci világát, és hamarosan a játékkészítő cégek is lépni kényszerültek.

A Konami bejelentette, hogy Johnsont március során két frissítéssel veszik majd ki a játékból, egyszer az offline, egyszer pedig az online játékmódokból. A SEGA még ennél is gyorsabban kapcsolt: a kiadó egy gyors frissítéssel már eltávolította a focistát a Football Manager 2016-ból.

Az Electronic Artsnál azonban problémák akadtak. A kiadó már hetek óta próbálkozott frissítések útján eltávolítani Johnsont, azonban ez nem teljesen sikerült. A kiadó akkor azt mondta, hogy "technikai okok miatt nem tudják a játék minden verziójából kivenni".

Ezen a ponton lépett be a történetbe az Angliában országos szinten működő NAPAC (gyerekkori szexuális zaklatások áldozataival foglalkoznak) vezetője, Gabrielle Shaw, aki nem tartotta elfogadhatónak az Electronic Arts hozzáállását. Shaw szerint a FIFA 16-tal naponta több millió gyerek játszik, így a kiadónak igenis felelőssége, hogy cselekedjen.

Erre az Electronic Arts egy közleményben reagált: a kiadó szerint már számos játékmódból sikerült eltávolítani a focistát, és továbbra is dolgoznak egy frissítésen, amivel a játék többi részéből is ki tudják venni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward