Minden, amit tudni akartunk az AC4-ről

Kalózok, tengeri csaták és a történelem titkai. Folytatódik az ősi konfliktus. Részletek és képgaléria.

Minden, amit tudni akartunk az AC4-ről

Az Assassin's Creed: Black Flaget, amely közel két éve áll fejlesztés alatt, a Ubisoft montreali csapata hat másik Ubi stúdió segítségével készíti. Az október 31-én megjelenő játékot ma jelentették be hivatalosan.

A Black Flag története a kalózkodás aranykorának végén játszódik a Nyugat Indiákon, amely ma Karib-térség néven ismert. A játék, az előző részekhez hasonlóan a világot alakító történések mögötti titkokba enged bepillantást, ezúttal az angolok és a spanyolok közötti háború, a nagy birodalmak és a kalózok közötti konfliktus és a Templomosok és Asszasszinek közötti titkos háború lesz a téma. A történetben Templomosok egy rejtélyes helyet keresnek, amely nagy előnyhöz juttathatja őket ellenségeikkel szemben. Az alkotók igyekeztek elszakadni a kalózokhoz és kalózkodáshoz kötődő kliséktől, és megpróbálják hűen visszaadni a kor hangulatát és a benne élő emberek mindennapjait, azokét az emberekét, akik hazájuktól távol, nehéz körülmények között próbáltak túlélni, és egy jobb holnapban reménykedtek.

A történet 1715-ben veszi kezdetét és mintegy 10 évet ölel át. Az 1713-as Utrechti egyezmény véget vetett az Európa nagyhatalmai között dúló háborúnak. Sok tengerész, aki emiatt munka nélkül maradt úgy döntött, hogy kalózként próbál szerencsét. A Karib-tengert ebben az időben sok nemesfémet és más értékes rakományt szállító hajó járta, ilyen hajókból állt az Arany Flotta is, amelyet 1715-ben egy hurrikán Florida partjainál megsemmisített. Ezután arany után kutató kalózok és kincsvadászok lepték el a térséget, akik New Providence-ben, azaz a Bahamákon (ma Nassau) vertek tanyát, ahol megpróbáltak létrehozni egy demokratikus társadalmat.

Az új főhős, Edward Kenway okos, karizmatikus, menthetetlenül vakmerő, kedves, de természetéből adódóan önző és makacs fiatalember, aki nem veti meg a jó itókát sem. Tengerészből lesz kalóz, és belekeveredik a Templomosok és az Asszasszinek közötti ősi háborúba, és ő lesz ez utóbbi rend első tagja a Kenway-ek közül. Ő az apja Haytamnak, így az AC3 főhőse, Connor az ő unokája. Hősünk egyszerre lesz kalóz és asszasszin, ami érdekes belső konfliktusokhoz vezet majd.

A küldetések 40 százaléka tengeren játszódik majd, így nem csoda, hogy Edward hajója, a Jackdaw is teljes értékű szereplőként jelenik meg a játékban, és az ő fejlesztésére is oda kell figyeljünk: segítségével juthatunk majd el az új területekre, és küzdhetünk meg erősebb ellenfelekkel. Annak érdekében, hogy a vízi navigáció élvezetes játékot nyújtson az alkotók teljesen átdolgozták a tenger fizikáját. Látni fogjuk, hogyan dagasztja a szél a vitorlákat, érezni fogjuk, ahogy a hajó felfut egy-egy nagyobb hullámra, és a viharok is sokkal nagyobb hatással lesznek a navigálásra.

Hatalmas új világot kapunk, amelyben 50-nél is több helyszínre juthatunk el. A tengeri kalandok mellett (hajók megtámadása, elfoglalása, kutatás elsüllyed kincsek után) természetesen a szárazföldiek is fontosak lesznek a lopakodás, harc és a free-running ugyanúgy része lesz a játéknak, ahogy eddig.

Az A4-ben a célzórendszer használata során az ellenfél távolságát és sebességét is számításba kell vennünk, ha telibe akarjuk találni. Öt új fegyver áll majd rendékezésünkre, és mind egyedi funkciókkal rendelkezik. Az ellenfelek is új viselkedésmintákat kapnak, melyek próbára fogják tenni képességeinket. A játék következő generációs konzolokra megjelenő verziói továbbfejlesztett grafikával és fizikával fognak rendelkezni, és a játékosok az új konzolok nyújtotta közösségi funkciókat is élvezhetik majd.

Az alkotók célkitűzése az Assassin's Creed: Black Flaggel az volt, hogy realisztikus, ugyanakkor szórakoztató játékot hozzanak létre, amely szárazföldi és tengeri helyszíneket tartalmazó nagyméretű nyílt világgal rendelkezik, és bemutatja, milyen lehetett a kalózkodás aranykora. Hogy ez hogy sikerült, azt idén ősszel megtudhatjuk. Addig is gyönyörködhetünk a galéria képeiben és az előzetesekben.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward