Minden alapító elhagyta a PopCap-et

A legendás indie stúdióból az EA-felvásárlás után kezdtek elvándorolni az alapítók. Most elment az utolsó is.

Minden alapító elhagyta a PopCap-et

A ma már széles körben ismert PopCap stúdiót 2000-ben alapította John Vechey, Brian Fiete és Jason Kapalka. Az alapítók elvándorlása - nem meglepő módon - közvetlenül azután kezdődött, hogy az Electronic Arts megvásárolta a csapatot 2010-ben. Először Fiete lépett ki, rögtön az akvizíció után, majd idén hagyta el hajót Kapalka - aki amúgy az ügyvezető igazgató volt, helyét pedig Dave Roberts vette át.

Mivel idén Roberts is lemondott a pozíciójáról, az utolsó alapító, John Vechey ült a főnöki székbe, egészen addig, míg a mai napon végül ő is elhagyta a vállalatot. Az EA Labels vezetője, Frank Gibeau egy nyílt levélben búcsúzott az úriembertől, melyben leírja, hogy Vechey vezetése alatt számos kiváló játékkal bővült a stúdió felhozatala, és hogy egyébként "az ilyen emberek miatt öröm még mindig ebben az iparágban dolgozni".

Vechey a kollégáihoz szólva elmondta, hogy legutóbbi hosszabb szabadsága - melynek során megnősült - után máshogy tekint a világra és az életére. Szeretné látni felnőni a gyermekét, és több időt tölteni otthon. Ezzel párhuzamosan egy nonprofit szervezettel fog dolgozni, mely olyan szociális problémákkal foglalkozik, mint a háború, a börtönök, a szegénység, a fajok és a nemi különbségek. Vechey nem tervezi végleg otthagyni a játékipart, de elmondása szerint időre van szüksége, mire kitalálja a következő lépést.

A PopCaphez olyan címek fűződnek, mint a Bejeweled, a Bookworm Adventures, a Zuma és a Plants vs. Zombies, azonban sokak szerint az EA-felvásárlást követően elkezdett zuhanni játékaik minősége.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward