Miért pont Xbox One?

A Microsoft fejes megmagyarázza az időrendi sorrend szempontjából inkorrekt nevet.

Miért pont Xbox One?

Sokan értetlenül állnak az előtt a tény előtt, hogy a Microsoft harmadik konzoljának neve Xbox One lett, a japánok meg egyenesen röhögnek, mert náluk a One-t pont úgy ejtik, mint a wan szót, ami a kutyaugatást leíró hangutánzó szó (wan-wan: vau-vau). De miért is az elnevezés? A Microsoftos Jeff Henshaw magyarázata talán némi fényt derít a rejtélyre (vagy csak még nagyobb és sötétebb marketing homályba burkolja azt, mindenki döntse el maga).

"Van valami erőt sejtető a dologban. Az Xbox One valóban megtestesíti azt a koncepciót, hogy ez az első eszköz, amely egy nagyon erős, 8 magos konzol, 8 GB RAM-mal, szupergyors memóriával, szupererős SoC-cal, melyet mi építettünk, szupererős dedikált audio és video feldolgozó alrendszerekkel. Hihetetlen erő van ebben az eszközben, amely az új generációs Kinecttel összeházasítva valóban lehetővé teszi a kifinomult interakciót közted és a szórakoztató tartalmak között."

"Mindez megtestesülése annak, hogy ez lesz az az egy [one] készülék, amely a szórakoztatásod minden részéről gondoskodik, melyet a TV-d képernyőjén szeretnél élvezni, és mindezt úgy tálalja eléd, annyira egyszerűen, hogy ez lehet az egyetlen input, melyet a TV-hez csatlakoztatsz. Valóban ez lesz az, amelyben mindent megtalálhatsz. Így válik a One számunkra mély értelemmel bíró dologgá. Magasra tettük a lécet, melyet szerintem az Xbox One-nal sikerült megugranunk."

Mit is mondhatnánk erre? A fentiek alapján a Kiválasztott talán jobb név lett volna az Xbox Vaunak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward