Miért lett ilyen kocka az Xbox Series X?

Új részletek a konzol megtervezéséről és a felhős platformról.

Miért lett ilyen kocka az Xbox Series X?

Az Xbox Series X hivatalos leleplezését követően sokkan megdöbbentek, nem csak a masina nevén (ami egyébként simán Xbox, ami most már több szériába tagozódik majd), hanem a kinézetén is ami.... nos, egy eléggé egyszerű, letisztult fekete tömb. Phil Spencer, az Xbox-részleg főnöke elmondta, hogy ez szándékos: ezúttal a formát alárendelték a funkciónak. Az Xbox Series X-nek ugyanis nagyon erősnek kell lennie, de mellette csendesnek is.

Ennek érdekében a házat úgy tervezték meg, hogy egyrészt ne legyen túl feltűnő, eltűnjön a szekrényen, ugyanakkor csendes is legyen: az Xbox Series X esetében egy darab nagy ventillátor húzza ki a hőt a konzolból a ház tetején (vagy éppen oldalán, ha fektetve használjuk). Spencer megerősítette, hogy a masina nem hangosabb az Xbox One X-nél, ami azt jelenti, hogy normális távolságban ülve a tévétől tulajdonképpen egyáltalán nem hallható.

"Mindig megvan a feszültség a kinézet, és az elérni kívánt csendesség és hűtési követelmények között. A funkció területén pedig nem akartunk kompromisszumokat kötni. Engem lenyűgözött a dizájn, amivel a tervezőink végül előálltak" - mondta a konzolról Spencer.

Az úriember újra megerősítette, hogy az új konzol neve simán Xbox, ami alatt a Series X egy bizonyos típusra utal, ez pedig megadja nekik a lehetőséget, hogy később más sorozatjelöléseket, vagy egyéb leírást tegyenek az Xbox név alá.

Azonnali folytatás és felhő

Spencer újra megerősítette, hogy az Xbox Series X szerinte a legerősebb konzol lesz, amikor a piacra kerül. Nagyon gyors GDDR6-os memória és NVMe SSD kap helyet a gépházban, aminek köszönhetően nem csak a töltési idők tűnnek el szinte teljesen, de az azonnali folytatás lehetősége is kibővül.

Persze, ez már a mostani konzolokon is elérhető, de a Microsoft tovább szeretne lépni: "Ma lehetőségünk van a bekapcsolást követően azonnal folytatni a játékot, ahol abbahagytuk. De miért ne tehetnénk ezt meg több játékkal is egyszerre? Hiszen nagyon sokan egyszerre több játékot is tolunk párhuzamosan. Mi a platform szintjén megvalósítjuk, hogy több játék is lehessen felfüggesztett módban, és bármikor azonnal folytathatóak legyenek" - hangzott el.

A Microsoft persze egy saját felhős streamelős szolgáltatást is fejleszt xCloud néven, amivel kapcsolatban többekben felmerült, hogy ezzel akarja a cég leváltani a fizikai konzolokat. Ez azonban Spencer szerint nem igaz, mint ahogy a PC-k leváltása sem cél.

Az xCloud feladata, hogy biztosítsa a játéklehetőséget bárhol és bármikor, és ennek érdekében teljesen együtt fog működni az Xbox konzolokkal. Lehet, hogy egy játékot otthon kezdünk el a konzolon, azonban azt például egy mobiltelefonon vagy tableten bárhol folytathatjuk majd.

Spencer kiemelte, hogy az xCloud hardveres alapjait az Xbox Series X-szel együtt fejlesztették ki, így gyakorlatilag semmi munkát nem jelent a portolás. "Szó szerint megjelentünk egy külsős fejlesztőcsapatnál, és megmutattuk nekik, hogyan fut a játékuk mobilon az xCloudon keresztül. Nekik egyáltalán nem kellett dolgozniuk vele".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap