Mi lesz az Obsidian új játéka?

Mi jöhet a Pillars of Eternity után? Jövő tavasszal megtudjuk.

Mi lesz az Obsidian új játéka?

Az Obsidian Entertainment főnöke Feargus Urquhart megerősítette a hírt, hogy a Pillars of Eternity-t fejlesztő stúdió újabb Kickstarter projektet készül indítani. Reményeik szerint 2014 márciusában vagy áprilisában fogják bejelenteni az új darabot. Természetesen lesz folytatása a Pillars of Eternity-nek is, de a stúdió egyelőre olyasmit szeretne készíteni, ami kicsit más jellegű játék, és amihez a már meglévő technológiát fel tudnák használni, ahogy annak idején a Black Isle is tette a Baldur's Gate, az Icewind Dale és aztán Planescape: Tormentet esetében.

"Ezek a játékok teljesen ugyanazt a motort használták, mégis nagyon különbözőek voltak" - mondta Urquhart. "Most is ezt akarjuk tenni, és ez segíteni fog nekünk, hogy egyre jobb játékokat készíthessünk."

A csapatnak nagyon tetszenek az olyan nyitott világú játékok, mint a Skyrim, de az ilyen projektek általában nagyok és drágák, kivéve, ha kisebb darabokban, epizódonként tálalják őket. A másik ötletük egy olyan játék lenne, mint az Eternity, de kisebb méretű partival, így a hangsúly nem annyira a nagy csapatokat érintő taktikán, hanem a karakterfejlődésen lenne.

Szóba került egy olyan darab is, amit a fejlesztők nagyon klassznak tartanak, és kiélhetnék rajta kreatív hajlamaikat, de a nevet licencelni kellene hozzá. Erről csak annyit árultak el, hogy nem az Alpha Protocolról van szó. Ezen kívül más is akad még a tarsolyukban, van egy saját címük is, amiből játék születhet. Igazából az is lehetséges, hogy több dolgot is fognak fejleszteni egyszerre, hiszen az Obsidiannál 100-főnél is többen dolgoznak, ebből kb. 15-en készítik az Eternity-t, a többiek pedig épp South Park: The Stick of Truth befejezésén dolgoznak.

Urquhart elmondta, hogy bármi is lesz a döntésük új játékukkal kapcsolatban, nem akarnak visszaélni a játékosok bizalmával, és mindenképp megvárják, hogy a Pillars of Eternity bizonyítson, mielőtt egy új darabra kezdenének gyűjteni Kickstarteren.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward