Merre tart a Gaikai?

A streamelő játék szolgáltatás 2014-ben startolhat Amerikában, Európába várhatóan később érkezik.

Merre tart a Gaikai?

Mostanában nem hallottunk sokat a Gaikairól, arról a felhőalapú streamelő szolgáltatásról, melyet 2012 júliusában vásárolt fel a Sony 380 millió dollárért. Az Eurogamer jelentése szerint a Gaikai 2014 harmadik negyedévében fog startolni Észak-Amerikában, de Európának erre még tovább kell várnia, itt ugyanis még nem fog elindulni a szolgáltatás egészen 2015-ig.

Andrew House a Sony-tól a következőket mondta a Gaikai-tervekkel kapcsolatban: "Azon dolgozunk, hogy kereskedelmi szolgáltatásunk 2014-ben elinduljon, elsőként az USA-ban. Ez a tervünk, és jó úton vagyunk ahhoz, hogy teljesítsük. De a legfontosabb átfogóan megérteni, mi az, amit próbálunk elérni, és hogy miért éreztük fontosnak a Gaikai megszerzését."

"A célunk az, hogy egy újfajta játékszolgáltatást nyújtsunk, amelyet a szerver oldal streamel, kezdetben csak a PS4 konzolokra, aztán később a Vitára is. A végső terv az, hogy sokféle, hálózati kapcsolatra alkalmas eszközzel működjön a dolog és hogy konzol minőségű játékélményt tudjunk nyújtani olyan eszközökön is, amelyek alapban erre nem képesek."

"Úgy gondoljuk, hogy ez nagyszerű lehetőség a piac kiszélesítésére, mert lényegében nem lesz szükség a konzol megvásárlására ahhoz, hogy az élmény elérhetővé váljon. Most ez úgy hangozhat, mintha öngólt lőnénk, hisz az ember nem cseréli le kenyérkereső üzletét. De innovatív cégnek lenni azt is jelenti, hogy úttörők vagyunk a tartalmak terjesztésének új formáiban, és mi szeretnénk az elsők lenni és vezető szerepbe kerülni."

A jelentésben szereplő 2015-ös európai starttal kapcsolatban House a következőket mondta: "Nem tudok pontos dátumot mondani az európai megjelenésre. Vadonatúj terjesztési formáról van szó. Tesztelnünk kell a technológiát, amely érzésünk szerint alapjaiban jó, de a valódi hangsúly azon van, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, és szerintem ez így helyes. Mindez attól is függ, hogy a szélessávú kapcsolatok mennyire lesznek erősek, és hogyan fog kinézni a szerver infrastruktúra."

"Keményen dolgozunk ezeken a frontokon, de egyelőre még nem vagyunk azon a ponton, hogy pontosan megmondhassam, hogy az európai rajongók mikor élvezhetik mindezt."

[link href="https://ipon.hu/hir/gara_a_ps_egy_marka_nem_csak_egy_doboz/27259" target="_blank"]

Kapcsolódó hírünk - Gara: "A PS egy márka, nem csak egy doboz"[/link]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward