Megveheti a YouTube a Twitch-et

Több forrás is úgy tudja, hogy a Google 1 milliárd dollárért megvenné a legnagyobb játékstreamelő platformot.

Megveheti a YouTube a Twitch-et

A The Verge belsős forrásokra hivatkozva lehozta, hogy a YouTube felvásárolná az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált játékstreamelő platformot, a Twitch-et. A lap úgy tudja, a két fél már meg is állapodott az 1 milliárd dolláros felvásárlási árban, és jelenleg arról folynak a tárgyalások, hogy mennyire maradhat majd meg önálló márkaként és platformként a Twitch.

A források úgy tudják, a Twitch számos felvásárlási ajánlatot kapott, köztük a Microsofttól is, azonban végül azért döntöttek a YouTube mellett, mert hosszabb távon a Google technológiája és tapasztalata segíthet a platform további növekedésében. Habár a Microsoft ajánlatáról részleteket nem tudunk, vélhetően a Twitch attól is tarthatott, hogy az Xbox tulajdonosa lekorlátozná a szolgáltatás elérhetőségét, ami különösen azért lett volna nagy érvágás, mert a Twitch rendkívül népszerű a konkurens PS4 konzolon. Ezen kívül a források megemlítik, hogy a Twitch valószínűleg nagyobb felvásárlási összeget is visszautasított volna más vállalatoktól, a YouTube-bal való együttműködésért cserébe azonban hajlandóak voltak lejjebb engedni az árat.

A Twitch-nek mindenképpen szüksége volt erre, hiszen hatalmas léptékben növekvő népszerűsége rendkívüli infrastrukturális fejlesztéseket követel meg. A vállalat ugyan 2013-ban sikeresen gyűjtött be 20 millió dollárt különböző befektetőktől, ez messze nem elég ahhoz, hogy a felhasználói bázis bővülésével lépést tudjanak tartani a jelenlegi technológiai hátterrel.

A Twitch most 43%-os részesedéssel abszolút dominálja a globális játék stream piacot, és egyébként a világ számos régiójában általánosan is a top 5 szórakoztatóipari csatorna között van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward