Shop menü

EZEK LESZNEK AZ ÚJ PS5 KIEGÉSZÍTŐK, NEVET KAPOTT A HORDOZHATÓ KIJELZŐ IS

Természetesen a cuccnak semmi köze nem lesz a legendás PSP-hez vagy Vitához.
Török Roland
Török Roland
Ezek lesznek az új PS5 kiegészítők, nevet kapott a hordozható kijelző is

A Sony a PlayStation Portable eszközzel, ha nem is győzte le, de kicsit megszorongatta annak idején a Nintendót. Sokan szerettük, hogy végre bárhová magunkkal vihettük kedvenc PlayStation játékainkat, a GTA, Gran Turismo és sok más nagyszerű cím mindig velünk lehetett. A később érkező Vita mellett bár több próbálkozás is volt a kézikonzol piacon a Sony-nál (például a félig játékgép Xperia Play piacra dobásával), összességében viszont hamar feladta a vállalat ezt a piaci szegmenst. 

A Nintendo Switch sikere után mindenki reménykedni kezdett, hogy a Sony végre visszatér, hoz nekünk valami Nintendo konkurenst. Ehelyett viszont teltek az évek, a mobiltelefonokhoz egyre több olyan kiegészítő érkezett, amivel kézikonzolként is működnek, megjelentek a felhős szolgáltatások, majd az olyan konzolgépek, mint a Valve Steam Deck.  

Galéria megnyitása

A Sony 2023 végére idejét látja, hogy egy kicsit lecsípjen a tortaszeletből, és megjelenteti a PlayStation Portált, ami egy kontrollerbe olvasztott kijelző lesz. A 220 eurós termék a Nintendo Switch Lite árával fog versenyezni, de szó sem lesz arról, hogy a közelében lenne annak tudásának.  

Ez a készülék tényleg csak egy irányítóval ellátott kijelző lesz, semmi más. 

Nem fog tudni alapvető parancsokon kívül gondolkodni. Amire képes lesz, hogy a 8 colos LCD kijelzőn 1080p felbontásban, 60 FPS-sel közvetítse a játékot az otthon lévő PlayStation 5 gépünkről erre az eszközre. A Portal képes lesz az adaptív trigger és a Sense kontroller sajátosságait használni, de se a PS VR2-vel, se a felhő játékkal nem lesz kompatibilis. Ahhoz, hogy tehát használjuk, otthon, erős és stabil Wi-Fi hálózattal kell rendelkeznünk, nem is beszélve a korábban megvásárolt PS5 gépünkről. Ez tehát egy hordozható kijelző, nem egy kézikonzol. 

Az eszköz hangja vezeték nélkül csak a most érkező wireless Pulse eszközökkel lesz kompatibilis, vezetékes móddal viszont 3,5 mm jack csatlakozóval fogjuk tudni majd használni. 

A Pulse termékek ennél azért hasznosabb kiegészítőnek tűnnek, az új vezeték nélküli PlayStation Link szabványnak hála a Pulse Elite wireless headset és a Pulse Explore wireless füldugó már akár megvásárlásra érdemes is lehet. Mindkét kiegészítő szinte azonnali hangátvitelre képes, a Pulse Elite pedig mindezt tömörítetlen formában közvetíti a gépről a fülünkre. Az eszközök AI segítségével fogják majd a mikrofon zajszűrőt használni, így a túloldalon lévő játékos nem fog megzavarodni a háttérzajoktól. 

A Sony audiofil-szintű hangélményt kínál, ezt pedig sík mágneses megoldással érik el. 

Az eszközök használatához USB adaptert kell majd tenni a konzolba, de akár PC-vel vagy Mac-kel is használhatóak lesznek. Sőt, a Bluetooth támogatásuknak hála akár egyszerre több eszközzel is kapcsolatban lehetnek, így például a telefonunk is rácsatlakozhat, miközben játszunk. 

Galéria megnyitása

A Pulese Elite ára 150 euró lesz, míg a Pulse Explorer 220 euróért lesz beszerezhető. A készülékek vélhetően még idén megjelennek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére