Shop menü

MEGVÁLTOZIK A NÉMÍTÓ KAPCSOLÓ AZ IPHONE 15-ÖN?

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megváltozik a némító kapcsoló az iPhone 15-ön?

Az Apple az iPhone 15 szériánál állítólag módosítani fogja a mobiltelefonok oldalán található gombokat, kapcsolókat, amikhez igazából a kezdetek óta nem különösebben nyúlt hozzá. Most friss CAD fájlok alapján létrehozott renderképek mutatják, hogy milyen változásra lehet számítani, és ebben a jelek szerint a némító kapcsoló is érintett lehet.

Az Apple az új okostelefonok esetében elkezdhet érintő gombokat alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a gombokat nem kell majd fizikailag benyomni, de az érintéseknél olyan visszajelzése lesz az interakciónak, minta gombnyomás történt volna. Korábban a Touch ID esetében volt már ilyen haptikus rendszer, hasonló lehet majd a gombok esetén is.

Galéria megnyitása

Emellett pedig a vállalat már a régi, jól bevált némító kapcsolón is változtathat, és egyes renderek alapján úgy tűnik, hogy ez már nem egy elhúzható valami lesz a kereten, hanem egy gombot fog kapni. Gombnyomásra lehet majd az üzemmódok között váltani egy pillanat alatt. Pontosan nem lehet tudni, hogy megy majd ez, de az is elképzelhető, hogy ez sem teljesen fizikai gomb lesz, hanem csak az érintéseket fogja érzékelni, és ezekre ad haptikus visszajelzést.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a kapcsoló cseréje csak az iPhone 15 Pro modelleket fogja-e érinteni, vagy a teljes iPhone 15 szériát. Nagyon korai pletykákról beszélhetünk egyelőre.

Galéria megnyitása

A képek abból a szempontból nem mutatnak újat, hogy az iPhone 15 kerete egészen nagy lekerekítést mutat. Erről a változásról már korábban beszámoltunk. Az Apple az elmúlt évek „elszögletesített” dizájnját követően most arra készül, hogy nagyobb ívekbe burkolja az okostelefonokat. Ennek köszönhetően a készülékek jobban kézre fognak állni. Arról is hallani lehet, hogy az iPhone 15 Pro modelleknek a kávája nagyon el lesz vékonyítva, és ezt is tükrözték már a korábbi renderek.

Az Apple előre láthatólag szeptemberben fogja bemutatni az iPhone 15 és 15 Pro termékeket, idén is két méretben jön mindkét konstrukció, és az a hír járja, hogy az iPhone 15 Pro Max minden eddiginél nagyobb eltérést mutat majd az iPhone 15 Próhoz képest.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére