Megtévesztő reklám miatt vizsgálják a No Man's Sky-t

A videók és képernyőmentések hamis módon ábrázolják a játékot?

Megtévesztő reklám miatt vizsgálják a No Man's Sky-t

Az Egyesült Királyságban létezik egy független szervezet, az Advertising Standards Authority (ASA), mely a hirdetések, promóciók és a direkt marketinges eladások tartalmát felügyeli, illetve vizsgálja ki, ha bejelentés érkezik hozzá. Most a No Man’s Sky került a figyelmük középpontjába, mégpedig látszólag megtévesztő promóciós anyagaikkal, a videókkal és képekkel.

A játék trailerei, screenshotjai és a Steamen látható anyagai, valamint a valójában nyújtott élmény közötti kontraszt vezette rá az AzzerUK nevű Reddit-felhasználót, hogy hivatalos bejelentést tegyen az ASA-nál, mert megtévesztőnek érzi azt, ahogy a hirdetésekben ábrázolták a No Man’s Sky-t.

AzzerUK posztjából kiderül, hogy az ASA szerint nem ő az egyetlen, aki jelezte kifogásait feléjük. A szervezet úgy gondolja, hogy a Hello Games és a Valve közösen felelős a kialakult helyzetért, ezért mindkét céggel felvették a kapcsolatot, hogy választ kérjenek a számos jelzett problémára és kérdéses pontra. Ezek között olyan dolgokat találunk, mint a kezelőfelület dizájnja, a harc, a folyók, a lények mérete, a hajók és az őrszemek viselkedése, a célzórendszer és sok minden más.

Bár az ASA-nak nincsenek büntetési jogkörei, ahhoz elég erős, hogy az előírásokat megszegő hirdetéseket eltávolíttathassák és megtiltsák későbbi használatukat is.

A folyamatot tehát elindították. Ha az ASA úgy találja, hogy bármelyik reklám aggályosnak minősül, a Valve-nak és a Hello Gamesnek muszáj lesz reagálnia. A játékot kiadó Sony korábban igyekezett elhárítani magáról a felelősséget, a Sony Wordwide Studios vezetője, Shuhei Yoshida kijelentette, hogy teljesen megérti a Sean Murray-t ért kritikákat, sőt, szerinte úgy tűnt, hogy Murray több induláskor meglévő lehetőséget ígért meg interjúi során, mint ami végül megvalósult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward