Megtámadta a Lizard Squad a Blizzard szervereit

A legtöbb játék bizonyos ideig elérhetetlenné vált. A támadást a Lizard Squad vállalta magára.

Megtámadta a Lizard Squad a Blizzard szervereit

Egy ideje már nem hallat magáról komolyabban a Lizard Squad (talán a letartóztatásoknak volt köze hozzá?), azonban a notórius "hackercsapat" most újra lecsapott. Ezúttal a Blizzard volt a célpont, és úgy tűnik, hogy a túlterheléses DDoS támadással sikerült legyűrniuk a World of Warcraft, a Diablo 3, a Starcraft 2 és a Hearthstone szervereit. A beszámolók szerint az Overwatch többé-kevésbé érintetlen maradt.

A Blizzard szerverei változó időtartamra váltak elérhetetlenné. Többen arról számoltak be, hogy egy órán át sem tudtak játszani, míg másik azt mondták, hogy a World of Warcraft már tíz perc után üzemképessé vált, igaz, a bejelentkezést követően elég nagy laggal kellett szembesülniük.

A támadás megkezdése előtt pedig a Lizard Squad mind össze annyit közölt Twitteren, hogy "Készüljetek!". Ezt követően a szerverek tényleg offline állapotba kerültek, amivel a Lizard Squad rögtön el is dicsekedett, szintén a Twitteren. Később a csapat még azt írta, további támadások várhatók.

Hogy miért kerülhetett a Lizard Squad célkeresztjébe a Blizzard? Erről egyelőre nincs pontos információnk, de néhány forrás szerint az állhat a támadás hátterében, hogy a Blizzard pár napja bezáratta az egyik legnépszerűbb vanilla World of Warcraft szervert, a Nostalriust.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward