Megszületett a világ legfurcsább DLC-je

Ami egy darab kinyomtatható PDF-fájlt tartalmaz, és ennyi.

Megszületett a világ legfurcsább DLC-je

Egy új DLC készült a Hadean Lands nevű játékhoz, ilyet azt hiszem, hogy még tényleg nem láttunk. De először is egy kis bevezetés: a Hadean Lands egy szöveges kalandjáték, mindenféle grafika nélkül: egyszerűen csak beírod a parancsokat, és szöveges formában elolvasod, hogy mi történt.

A történet szerint az űrhajónk lezuhant egy idegen bolygón a semmi közepén. A hajó megsérült, a társaink eltűntek, nekünk pedig tanuló alkimistaként valahogy túl kell élnünk. A játék során folyamatosan tanulunk új dolgokat, egyre több alkotóelemet tudunk majd összekeverni, feladványokat oldunk meg, és haladunk előre a történetben.

A játéknak természetesen az lenne a lényege, hogy egyedül jöjjünk rá a megoldásokra, és csináljuk végig a történetet, sokan azonban inkább körülnéznek a neten, és egy-egy walktrough elolvasása alapján csinálják meg a játékot (teljesen értelmetlenül).

A készítők ezért azt gondolták, hogy kereken 31,99 euróért (!) kiadnak egy DLC-t, ami egy igazolást tartalmaz PDF-formátumban arról, hogy a végigjátszáshoz semmilyen segítséget nem használtunk fel. És ennyi. Semmit nem ad hozzá a játékhoz, semmilyen új tartalommal nem szolgál. Kapunk egy PDF-et, amit aláírhatunk, és kitűzhetünk a falra. A készítők szerint ennek azért van értelme, mert ha az ember ennyi pénzt áldoz egy egyszerű papírra, akkor már csak azért sem fog segítséget felhasználni a végigjátszáshoz.

Egyelőre az egész fogadtatása rendkívül vegyes a Steamen. Sokan nyilván rögtön felháborodtak, míg mások egy ügyes húzásnak tartják, amin felesleges idegeskedni, hiszen nyilvánvaló, hogy ez az egész leginkább poén. A készítők ugyanakkor remélik, hogy néhányan azért mégis megveszik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward