Megszólalt a Huawei az Androidtól való eltiltás kapcsán

A meglévő eszközök támogatásáról biztosít a cég, de a jövőképbe nem enged betekintést.

Megszólalt a Huawei az Androidtól való eltiltás kapcsán

A délelőtt folyamán számoltunk be arról, hogy a Reuters értesülései szerint a Google felfüggeszti a közös munkát a Huawei-jel. És a hír igaznak bizonyult, ez pedig több kérdést is felvetett, amit a Huawei Technologies egy hivatalos közleményben próbál tisztázni.

 „A Huawei jelentősen hozzájárult az Android fejlődéséhez és növekedéséhez világszerte. Mint az Android egyik legfontosabb globális partnere, szorosan dolgoztunk nyílt forráskódú platformjaikkal, hogy olyan ökoszisztémát fejlesszünk ki, amely mind a felhasználók, mind az iparág számára előnyös. A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban kapható Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten. Továbbra is biztonságos és fenntartható szoftver-ökoszisztémát építünk majd, annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt biztosíthassuk felhasználóink számára világszerte.” – áll a cég nyilatkozatában.

Arra vonatozóan egyelőre semmi konkrétumot nem mondott a Huawei, hogy most milyen lépéseket készül tenni, hogyan folytathatja majd a továbbiakban. A vállalat tájékoztatója csak arra vonatkozik, hogy mi vár a jelenleg elérhető eszközökre. Illetve kiemeli, hogy a Huawei Technologies ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának határozatát abban, hogy hivatalosan is felvette a nevét a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő entitások lajstromába (Entity List). Emiatt pedig csak külön engedéllyel kaphat a Huawei olyan technológiákat, amiknek amerikai vonatkozása van. És bizony nemcsak a szoftverek, hanem a hardverek is ide tartoznak, ami szintén érzékenyen érintheti a Huawei-t. Most kifizetődő lehet, hogy a cég mindig is úgy építkezett, hogy próbált több lábon állni.

Galéria megnyitása

„Megvan a tervünk annak biztosítására, hogy termékeink többsége a nehéz körülmények között tovább tudja szolgálni a felhasználókat. Azonnali lépéseket teszünk az ügy megoldásának érdekében, minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy mérsékelni tudjuk a döntés hatását. A helyzet ellenére továbbra is elkötelezettek maradunk a magas színvonalú szolgáltatások és termékek biztosítása mellett. Szeretnénk megköszönni felhasználóinknak a folyamatos támogatást, továbbra is a legjobb szolgáltatásokat és élményt fogjuk biztosítani számukra.” – szerepel a Huawei nyilatkozatában.

A kínai alakulat nem volt rest a Google és az Android fejlesztői részlegének a rövid nyilatkozatát is kiemelni. „Együttműködünk a rendelettel és vizsgáljuk annak állításait. A Google Play és a Google Play Protect továbbra is elérhetők és használhatók maradnak a forgalomban lévő Huawei eszközökön.” – mondta el a Google. Tehát a keresőóriás csak azért döntött így, mert az Egyesült Államok lényegében erre kényszeríti a múlt heti határozatával. És a Google is megerősítette, hogy az eddig megjelent Honor, valamint Huawei modellek esetében semmilyen változással nem kell számolni.

Az Android vezetősége pedig így nyilatkozott a hírekre reagálva: “A Huawei felhasználók kérdéseivel kapcsolatban és az Egyesült Államok kormányzati intézkedések betartása érdekében: Biztosíthatunk titeket, miközben betartjuk az összes amerikai követelményt, a Google Play és a Google Play Protect szolgáltatásai a jövőben is elérhetők lesznek a forgalomban lévő Huawei eszközökön.”

Kíváncsian várjuk, hogy a friss fejleményeket milyen lépések fogják követni. Az Egyesült Államok korábban már hasonló módszerekkel a ZTE működését is megpróbálta ellehetetleníteni, de a ZTE esetében hamar visszakozott, és enyhítette az akkori büntetést. Valószínűleg a ZTE-nél sokkal nagyobb befolyású Huawei megszorongatása sem lesz egyszerű feladat, nem lenne teljesen meglepő, ha most is megenyhülne az USA; esetleg új fejlemények következnének a Kínával folytatott kereskedelmi háborúban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap