Mégsem lesz ingyenes a Cliff Bleszinski-féle LawBreakers

A fejlesztők letettek a free-to-play modellről, az ugyanis a játékosoknak sem tetszett, és a készítőket is akadályozta.

Mégsem lesz ingyenes a Cliff Bleszinski-féle LawBreakers

A Cliff Bleszinski által pár hónapja bemutatott LawBreakers eredetileg free-to-play játéknak készült, a neves dizájner azonban a Game Developers Conference-en elárulta, hogy többé már nem ez a helyzet. Azt megígérte, hogy a játék nem kerül majd 60 dollárba, de nem is lesz ingyenes, tehát valahol a kettő között számíthatunk valamire.

Miért a váltás? Bleszinski szerint a keményvonalas játékosok, és azon belül is a shooter-rajongók még mindig gyanúsan néznek egy-egy free-to-play címre, nem bíznak benne és "ízléstelennek" találják. Jellemzően attól félnek, hogy végül lehúzzák őket, és hogy végső soron nem a képességeik fognak dönteni egy-egy mérkőzés során, hanem az a tény, hogy ki fizetett többet.

Ezen kívül Tramell Isaac, a játék művészeti vezetője elmondta, hogy a free-to-play modell a fejlesztésre is káros hatással volt, elvonta figyelmüket a kreativitásról. "Arra kezdtünk el koncentrálni, hogy miként szerzünk majd pénzt, és nem arra, hogy egy jó játékot csináljunk".

De nem ez az egyetlen komolyabb változás a játék körül, ugyanis az utóbbi hónapokban teljesen megváltozott a művészeti stílusa is. A LawBreakers látványvilága eredetileg közelebb állt ahhoz a rajzfilmesebb, eltúlzottabb vonulathoz, amit jelenleg az Overwatch és a Battleborn is képvisel. Bleszinski nem akarta, hogy folyamatosan ezekhez a játékokhoz hasonlítsák a LawBreakerst, és azt sem tartotta szerencsésnek, hogy beleolvadjanak a tömegbe. Éppen ezért az új művészeti stílus sokkal felnőttesebb és komolyabb.

Végül kiderült az is, hogy a játék kizárólag Steamen jelenik meg, a készítők ugyanis nem akarják, hogy a felhasználóknak egy új rendszerbe kelljen beregisztrálniuk, és csak emiatt a játék miatt használniuk egy külön launchert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward