Meglepetés a PAX-ról: The Witness

Jonathan Blow, a zseniálisra sikerült Braid alkotója nem szereti a felhajtást, ez már biztos. Új játéka, a The Witness kint volt a PAX-on, de nagyon kevesen figyeltek fel rá.

Meglepetés a PAX-ról: The Witness

Jonathan Blow, a zseniálisra sikerült Braid alkotója nem szereti a felhajtást, ez már biztos. Új játéka, a The Witness kint volt a PAX-on, de nagyon kevesen figyeltek fel rá. "A PAX teljes 3 napja alatt kint volt a játék, bárki kipróbálhatta, aki elsétált a standunk előtt. Nem volt viszont megjelölve és nem volt figyelemfelkeltő, így könnyű volt elmenni mellette..." - írja a blogján.

"Egy olyan show-n, ahol a cégek próbálják megnyerni a figyelmeteket és eladni dolgokat, szerettem volna valami olyasmivel előállni, ami visszafogott és meglepetést okozhat ha észreveszed és úgy döntesz, hogy utána jársz. Erre nem nagyon számíthattatok."

"A célom volt az is, hogy az emberek addig játszhassák a játékot, ameddig akarják, ne legyen rajtuk ott a nyomás, hogy egy nagyon hosszú sor vár még mögöttük." Blow eközben az "árnyak közt rejtőzött" és figyelte, hogy az „alanyok” hogyan reagálnak játékára. "Legnagyobb örömömre elég jól fogadták, annak ellenére, hogy a vizuális megjelenése még korai alpha szakaszban van. Aki kipróbálta sokáig játszott vele és tetszett neki amit látott."

A "tesztalanyok" közt ott volt Stephen Totilo is a Kotakutól, aki úgy írta le a The Witness-t, mint egy nyugodt játékot, ami egy feladványokkal tarkított gyönyörű tájon játszódik. Olyan embereknek készült, akik türelmesek és inkább megfigyelő típusúak. (Aki szerette a Myst-et, annak ez is be fog jönni.)

A The Witness multiplatform és várhatóan jövőre érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward