Megjöttek az első XCOM részletek

Az XCOM új FPS interpretációjának missziói egy titkos FBI bázisról indulnak ki, a küldetések hátborzongatóak és feszültek lesznek. A fejlesztő 2K Australia a hivatalos Xbox Magazin hasábjain bemutatta a játék hősét, a "színes múlttal" rendelkező Cartert.

Megjöttek az első XCOM részletek

Az XCOM új FPS interpretációjának missziói egy titkos FBI bázisról indulnak ki, a küldetések hátborzongatóak és feszültek lesznek. A fejlesztő 2K Australia a hivatalos Xbox Magazin hasábjain bemutatta a játék hősét, a "színes múlttal" rendelkező Cartert (részletek a NeoGaf-on olvashatók).

A missziók helyszínek szerint vannak leosztva és két szempont szerint osztályozva. Vannak amik különös szárazföldi aktivitás miatt érdekesek és vannak amiknek az Elerium (értékes alapanyag) a fő vonzerejük. A küldetések "kvázi valós időben" folynak, kimenetelük pedig "bizonytalan". Vannak időre menőek és olyanok, amik idővel eltűnhetnek (vagy egy másik befejezett misszió hatására).

Carter mellett mindig lesz egy másik FBI ügynök is, de még nincs utalás kiforrott squad rendszerre a játékban. A demonstrációban Jonas és Frank ügynökkel tűnt fel, a trió Flagstaff (Arizona) felé vette az útját. A város hátborzongatóan csöndes volt mikor megérkeztek, Carter elő is kapott egy furi űrlénydetektor kütyüt, hogy utánajárjon a dolgoknak.

A nyomokat követve találnak is egy ellenséges űrlény pacát, ami ellen a hagyományos fegyverek haszontalannak bizonyulnak, de az über üveg gyújtós gránátjaik tutira beválnak. Majd találnak egy egész épületnyi pacát amiket mind jól kiirtanak, mígnem belefutnak egy lebegő Titan Monolithba (ld. a képen), mely halálos sugarakkal kínálja meg őket. Epic fight veszi kezdetét, melynek végén hősünk felülkerekedik és még egy kis Eleriumot is begyűjt...

Az anyagot jól visszaszállíthatjuk az FBI bázisra, ahol feltalálónk (Malcolm Quinn) ütős új fegyókat és felszereléseket gyárt belőle. Carterre rá lesz szerelve egy kamera, amelynek segítségével vizsgálják az ellen viselkedését. Ez alapján dolgozzák ki ellenük az új fegyvereket és stratégiákat.

A multiról egyelőre nem esett szó, de Ed Orman vezető dizájner elmondta, hogy emberei rengeteget játszottak az alap X-COM játékokkal alapozásul. Az XCOM PC-re és Xbox 360-ra készül, megjelenési dátum egyelőre nincs. A hivatalos honlaphoz katt ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward