Megjelentek a ROCCAT saját kapcsolós gamer billentyűzetei

A Titan Switch Tactile mechanikával érkező Vulcan billentyűzetek vékony billentyűsapkákat kaptak, rendelkeznek háttérvilágítással, billentyűik pedig szabadon programozhatóak. A beállításokat fedélzeti memória tárolja.

Megjelentek a ROCCAT saját kapcsolós gamer billentyűzetei

A ROCCAT nemrégiben újságolta el, hogy fejlesztői elkészültek a cég első, házon belül megtervezett mechanikus kapcsolóival, amelyek hamarosan több billentyűzeten is megjelenhetnek. A munkában a TTC fejlesztőcsapata is részt vett, a Titan Switch Tactile kapcsolókat ők gyártják.

Galéria megnyitása
Vulcan 120
Galéria megnyitása
Vulcan 120

A Computex alkalmával végre elő is kerültek az első Titan kapcsolós gamer billentyűzetek, amelyek meglehetősen impozánsan festenek. Mindegyikük vékony billentyűsapkával érkezik, ami tulajdonképpen egy egyszerű, meglehetősen vékony, kissé hajlított műanyaglapka, így a kapcsoló átlátszó háza komoly szerepet kap, hiszen zavartalanul megcsodálhatjuk, hála a házból alaposan kiemelkedő dizájnnak. A Titan kapcsolók kicsivel rövidebb úton járnak, mint a Cherry MX kapcsolók, ugyanis a teljes út 4 helyett csak 3,6 milliméter, a kapcsolási pont pedig 2 milliméter helyett 1,8 milliméternél van. Az új kapcsolók a Cherry MX Brown sorozatához hasonlítanak, első tesztelőik pedig pozitív véleményeket fogalmaztak meg velük kapcsolatban.

Galéria megnyitása
Vulcan 100
Galéria megnyitása
Vulcan 100

A ROCCAT Vulcan billentyűzetek között első körben háromféle modell kap helyet: a 80-as, a 100-as és a 120-as. Alapvető felépítés terén nagyjából egyformák az újdonságok. A csúcsot a levehető csuklótámasszal érkező 1150 grammos Vulcan 120 képviseli, ami hangerő szabályzó potmétert és három extra multimédia gombot is kapott. A 970 grammos Vulcan 100 hasonló felszereltséggel érkezik, de csuklótámasz már nem jár hozzá. A billentyűket továbbra is eloxált alumínium fedlap veszi körbe, és a 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú háttérvilágításról sem kell lemondanunk. A Vulcan 80 már csak kék háttérvilágítással rendelkezik, ami továbbra is billentyűnként szabályozható.

Galéria megnyitása
Vulcan 80
Galéria megnyitása

Az összes új billentyűzet kapott 512 KB-nyi fedélzeti memóriát, hogy a beállításaink és a makróink mindig velünk lehessenek. Billentyűik programozhatóak, a rendszer zavartalan működéséről pedig egy 32-bites ARM Cortex-M0 processzor gondoskodik. A termékek 1,8 méternyi USB kábellel érkeznek és 1000 Hz-es maximális polling rátával dolgoznak, ami 1 ezredmásodperces mintavételezést takar. A funkciók testreszabásában a ROCCAT Swarm szoftver segít.

A Vulcan 120 június 10-én jelenik meg, ára 160 dollár lesz. A másik két modellre azonban augusztusig kell várni: a Vulcan 100 ára 150 dollár, a Vulcan 80 pedig 130 dollárba kerül. Utóbbi két billentyűzet már előrendelhető a gyártó webáruházán keresztül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward