Megjelent a PS4 új, 4.0-s rendszerfrissítése

Megjöttek a mappák! És a HDR-támogatás is!

Megjelent a PS4 új, 4.0-s rendszerfrissítése

Mindenki számára elérhető vált a régóta bétatesztelés alatt álló rendszerfrissítés a PlayStation 4-hez. A 4.00-s verziószámot hordozó frissítés számos dolgot megváltoztatott, és néhány közülük olyan, melyet már régóta kért a közösség a Sonytól.

A legfontosabb természetesen a mappák megjelenése. A felhasználók tulajdonképpen a PlayStation 4 megjelenése óta kérlelik a Sonyt, hogy implementálja a mappákat, hiszen egészen eddig semmilyen módszer nem állt rendelkezésre arra, hogy valamilyen módon rendszerezzük a főmenüben megjelenő játékokat és programokat.

A másik nagyobb változás a kontrolleren található PS-gomb hosszú nyomvatartásával megjelenő menü, ami most már nem foglalja el a teljes képernyőt, így tulajdonképpen nem rak ki minket a játékból. Innen nagyon gyorsan elérhetjük a legfontosabb beállításokat, a barátainkat, valamint a zenelejátszó részleget. Utóbbi esetében az USB-s zenelejátszást, valamint a Spotify-t szabályozhatjuk, így mindenféle különösebb megszakítás nélkül variálhatunk azon, hogy milyen muzsika szóljon a játék alatt.

Ezen kívül a felhasználói felület számos apróbb ponton is megújult, így például az értesítések kijelzése is más grafikát kapott. Ennél azonban fontosabb, hogy ezzel a frissítéssel válik elérhetővé minden PlayStation 4 konzolon a HDR-támogatás. És habár ehhez hivatalosan az új HDMI 2.0a-s kimenetre lenne szükség, a Sony valahogy megoldotta mindezt az alap konzolon lévő 1.4-es kimenettel. A pontos technológiai hátteret egyelőre nem ismerjük, valószínűleg arról lehet szó, hogy a GPU ehhez kapcsolódó vezérlőjét már eleve felkészítették a HDR-re, és a konzol egész egyszerűen füllent a kijelzőnek arról, hogy milyen csatlakozón kapcsolódik.

Ezzel együtt meg kell jegyezni, hogy jelenleg sajnos nincs olyan tartalom, amivel kihasználható lenne a HDR - az ilyen játékok már a PlayStation 4 Pro megjelenésével érkeznek, és a már meglévő játékok is akkor kapnak majd frissítést, hogy támogassák ezt a technológiát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward