Megjelent a HTC Vive Wireless Adapter

300 dollárért cserébe végre átélhetjük, milyen az, ha szabadon, kábelekkel való hadakozás nélkül mozoghatunk a virtuális valóságban.

Megjelent a HTC Vive Wireless Adapter

A VR Headsetek szabad használatát jelentősen befolyásolja az a tény, hogy vezetékeket alkalmaznak, amelyek akadályozzák a mozgást, valamint kényelmetlenségeket is okozhatnak – ezekhez idővel azért hozzá lehet szokni, de a hirtelen, meggondolatlan mozdulatokkal így is vigyázni kell. A VirtualLink szabvány jóvoltából a következő generációs VR Headsetek már csak egy kábelt igényelnek majd az adatok, a videó és audió jel, valamint a tápellátás továbbításához, ez a kábel pedig nem is lesz olyan vaskos, mint a jelenlegi megoldások. Az Nvidia új, RTX sorozatú GeForce videokártyáin már jelen is van a VR-Link csatlakozó, méghozzá USB-C port formájában, ahogy ígérték.

Galéria megnyitásaAki viszont egyáltalán nem szeretne kábelekkel hadakozni, nem hajlandó hátizsák PC-vel szenvedni, és a komplett x86-64-es számítógépet tartalmazó VR Headsetekre sem akar tovább várni, szemügyre veheti a Vive Wireless Adapter névre keresztelt kiegészítőt, ami száműzi a vezetékeket, így végre szabadon mozoghatunk HTC Vive VR Headsetünkkkel. A vezeték nélküli kiegészítő az Intel 60 GHz-es frekvencián üzemelő WiGig technológiájára, illetve a DisplayLink veszteségmentes videó tömörítő eljárásaira épül, fedélzetén pedig minden olyan csatlakozó megtalálható, ami az adott VR Headset működéséhez szükséges. A 129 grammos adapter 200 milliméter széles, 96,65 milliméter magas és 40,43 milliméter vastag.

A nagyjából hatszor hatméteres területen használható szett két fő alkotóelemből áll: az egyik a már említett, VR Headsethez csatlakoztatott egység, amihez akkumulátor is tartozik, a másik pedig egy adó-vevő doboz, ami a PC-hez kapcsolódik, méghozzá egy WiGig támogatást nyújtó PCI Express bővítőkártyán keresztül. A VR Headsetre illeszkedő kiegészítő akkumulátora egyetlen teljes töltés hatására akár 2,5 órányi üzemidőt is biztosíthat. Egy adott szobán belül maximum 3 ilyen HTC Vive Wireless Adapter használható egy időben.

Galéria megnyitása

A fentebb említett HTC Vive Wireless Adapter 299 dollárba kerül, amiben benne foglaltatik kéthónapnyi Viveport előfizetés is. Aki HTC Vive Pro mellé szeretné megvásárolni az újdonságot, a 299 dolláros áron felül további 60 dollárt kell előkészítenie, ugyanis a Vive Pro mellé egy speciális csomagra is szükség van, ami a két termék kompatibilitását biztosítja. A csomag egy rögzítőt, egy kábelt, valamint egy szivacsborítást is tartalmaz, amelyekre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a HTC Vive Wireless Adapter együttműködhessen a HTC Vive Pro sisakkal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap