Megjelenhetett volna tavaly is a DriveClub... de jobb, hogy nem

Még egy éves késés után sem tudtak indulásra betenni minden tervezett lehetőséget a készítők, például az időjárási rendszert sem.

Megjelenhetett volna tavaly is a DriveClub... de jobb, hogy nem

Valószínűleg ezen a ponton már mindenki tisztában van vele, hogy a DriveClub egyike lett volna a PS4 induló játékainak, így eredetileg tavaly novemberben jelent volna meg. Paul Rustchynsky, a fejlesztés vezetője azonban egyértelművé teszi, jobb, hogy nem ez történt: "Direktorként mindig több időt szeretnél eltölteni egy címmel, hogy finomhangolhass. Szerintem remek, hogy a Sony adott még nekünk időt, mert ugyan megjelenhetett volna a játék tavaly novemberben, de az nem tetszett volna sem a rajongóknak, sem nekünk, és nem felelt volna meg a Sony magas minőségi elvárásainak sem".

Rushy elmondta, tavaly óta gyakorlatilag mindenhez hozzányúltak: új pályák és autók kerültek be, jelentősen javult a vezethetőség és a grafika, ráadásul olyan új lehetőségeken is dolgoztak közben, melyek a megjelenésre így sem lesznek kész, de nem sokkal később patch-ek formájában bekerülnek majd.

Alex Perkins, a DriveClub művészeti vezetője hozzátette, nagyon sokat fejlesztettek a bevilágításon, az anyagokon (az autók külsején és belsején egyaránt), valamint a környezet minőségén és részletességén. "Gyakorlatilag mindenen végigmentünk. Olyanok vagyunk, hogy ha több időt kapunk, akkor addig dolgozunk, míg le nem törnek az ujjaink".

Az egyik leglátványosabb újdonság azonban a teljesen újraalkotott időjárási rendszer, ami olyan részletes részecske-effektusokkal dolgozik, amire korábban még nem volt példa. Rushy például az egyik GamesCom demóban megállította a játékot, és körbeforgatta a kamerát, megmutatva a levegőben maradt esőcseppek ezreit. Egyébként érdekes módon ez az időjárási rendszer sem lesz kész a játék megjelenésére, itt is várnunk kell majd egy patch-re. A készítők szerint ez azonban nem akkora baj: "Ez nem csak a látványhoz tesz hozzá, hanem a nehézséghez is. Mondjuk először megtanulod a pályát nappal és száraz időben. Aztán megpróbálod éjszaka. Aztán nappal és esőben. Ha pedig igazán nehézzé akarod tenni a dolgokat, akkor éjszaka versenyzel egy kis hóviharban" - így tehát lesz néhány hetünk gyakorolni a szárazságban.

A fejlesztők nem tudták megmondani egyébként, hogy mikor érkezik az új időjárási rendszer, mindössze annyit árultak el, hogy még idén bekerül a játékba. Érdekes módon tehát a stúdió még az egy éves késés ellenére sem tudott mindent elkészíteni, amit tervezett, ez alapján pedig talán jobb bele sem gondolni, milyen lett volna a DriveClub, ha megjelenik tavaly. Akárhogy is, a játék október 7-én most már biztosan megérkezik, a korábban tervezett két formában: a PS Plus-előfizetők ingyenesen hozzáférhetnek egy megvágott verzióhoz, amit bővíthetnek teljessé, illetve teljes áron is elérhető lesz az egész anyag.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward