Megérkezett a Motorola Droid Ultra, a Maxx és a Mini

A Motorola némi hallgatás után, most meglehetősen keményen tért vissza.

Megérkezett a Motorola Droid Ultra, a Maxx és a Mini

A nagy visszatérő trió tagjainak specifikációi nagyon hasonlóak lettek, és a külsejüket tekintve is nehezen tagadhatnák le a rokoni szálakat, ám mindegyik felismerhető lesz, ki erről, ki arról. A Motorola Droid Ultra kompakt és pengevékony, a Droid Maxx szemből szinte ugyan olyan, de vaskosabb a csontozata, a Droid Mini pedig értelemszerűen eltörpül a többiek mellett.

Motorola Droid Ultra

A Motorolánál nem igazán húzták az időt olyasmivel, hogy minden eszköznek másfajta belsőt szabjanak, így a tulajdonságaikat tekintve lényegében mindegyik modellel ugyanazt fogjuk kapni. Kezdjük a külső jegyekkel: mindegyik cseppálló (nanotechnológiás bevonat), kevlár burkolattal rendelkezik, így ha egy kis eső elkap minket, még nem kell félteni ezeket a Motorolákat. A készülékek szívében egy ismeretlen kétmagos chip dolgozik, ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit árultak el, hogy 1,7 GHz-es órajelen üzemel, és egy négymagos grafikus egység társaságát élvezi. A vállalat szerint ez a SoC a korábbi Droid generációkban használttól 24 százalékkal gyorsabb, és kétszer erősebb, ha a grafikus feladatokban kell villantani. A rendszernek 2 GB-nyi memóriát kell beosztania, tehát nem aprózták el ezen a ponton. A tárhelyünk 16 vagy 32 GB lehet (ez utóbbi csak a Maxx esetében lehetőség), és ha kifogynánk, akkor egy legfeljebb 32 GB-os microSD kártyával toldhatjuk meg.

Motorola Droid Maxx

A különleges megoldásokkal megerősített testbe bújtatott modellek két kamerával lesznek ellátva. Hátra egy 10 megapixeles modul került, ami előtt egy f/2.4 apertúrás lencse díszeleg és egy LED villanó társaságát élvezi - videózáskor mindegyikük Full HD-re képes. Elől egy 2 MPixeles kamera tevékenykedik, ennek javarészt a videóhívásainkkal kell foglalatoskodnia. A kapcsolati lehetőségek tárháza szélesre nyílik a Droidok vásárlói előtt: van 4G LTE mobil kommunikációs modem, NFC chip, GPS vevő GLONASS támogatással, 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi és Bluetooth 4.0 LE egység is. Az egyetlen dolog, amelyet hiányolhatunk, az az FM rádió.

Motorola Droid Mini

Az operációs rendszer tekintetében az Android 4.2.2 Jelly Beannel van dolgunk, ami a nemrégiben vázolt Moto X esetében felsorolt szoftveres extrákat is tartalmazza már. Ilyen például a teljesen érintésmentes vezérlés: az "OK, Google Now" kifejezéssel lehet felébreszteni a mobilunkat, a parancsokat ez után kell kiadni - a parancsokkal elérhető képességek még nem ismertek. Valamint nagyon érdekes még az Aktív értesítési rendszer, mely az AMOLED megjelenítő azon jó tulajdonságát használja ki, hogy minden pixelt külön lehet bekapcsolni. Ennek köszönhetően a történéseket nem egy villogó LED jelzi, hanem azonnal látjuk a kijelzőn, hogy mi történt (láthattunk már ilyet a Nokiától korábban, így a megoldás nem ismeretlen).

Most pedig nézzük az eltérések sorát, hiszen ilyen is van azért. A Morotola Droid Ultra az aranyközépút, ebből alakították ki a Maxxot, és a Minit is. Az Ultra esetében egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 képpontos felbontású, Super AMOLED (RGB) megjelenítővel lesz dolgunk, amit Gorilla Glass véd. Az akkumulátorának kapacitása 2130 mAh-s, és ezt egy 137,4 x 71,1 x 7,1 milliméter vastag házba zsúfolták be. A Droid Maxx ugyanezzel a panellel jön, ám a telepe nagyjából 65 százalékkal nagyobb, vagyis 3500 mAh-s és ennek megfelelően 8,5 mm-re hízott. A bemutatón elhangzottak szerint 48 órán át folyamatosan lehet vele HD filmeket nézni. A Droid Mini viszont mindenben kisebb számokat produkál, mint az óriások. A kijelzője 4,3 hüvelykes, de ez is Super AMOLED és itt is 720p HD felbontással nézünk szembe. Ennek a készülékháza 122,1 x 61,2 x 8,6 milliméter, a benne foglalt akkumulátor 2000 mAh-re zsugorodott. A felhozatal minden tagja kirívó fizikai jellemzőkkel rendelkezik egyébként: a Droid Ultra a legkisebb 5 colos gép a maga 69,3 cm³-es térfogatával, a Droid Maxx a legkisebb 3500 mAh-s egységgel rendelkező megoldás, míg a Droid Mini a 4,3 colos minik között überel mindenkit a 64,3 cm³-ével. Így akiknek fontos a méret, azoknak érdemes lehet ezekben az okostelefonokban gondolkodni.

A Motorola DROID Ultra hazavihető lesz a fekete mellett pirosban és fehérben is, ám a Maxx is a Mini csak feketében indít. Ezek a modellek a Verizon kínálatában lesznek először elérhetőek, a kártyafüggetlen (vagy kártyás) áruk nem derült ki. Jelenleg előrendelhetőek, a szállítást pedig augusztus 20-án fogják megkezdeni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward