Shop menü

MOTO X - MINDEN, AMIT EDDIG TUDNI LEHET

Képek, tulajdonságok és megjelenési dátum - az elmúlt napokban rengeteg információ szivárgott ki a Motorola új reménységével kapcsolatban.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Moto X - minden, amit eddig tudni lehet

A Google kezébe került Motorola egy időre visszahúzódott, és nem igazán mutattak be új okostelefonokat. Látszólag feladták a dolgot, amire meg is lett volna az indok, hiszen hosszú ideje gyengélkedtek, a keresőóriás pedig köztudottan nyereségessé akarta tenni a vállalatot. Most viszont itt a nagy visszatérő, a Moto X, ami a jelek szerint egy néptelefon lehet.

Galéria megnyitása

A Motorola mostanra megfiatalított logóval várja az újrakezdést, és a sikert meg is hozhatja az újdonságuk, hiszen egy nem mindennapos eszközről lesz szó. A Motorolától sosem álltak messze az érdekes megoldások a kialakítást tekintve, és ez itt sem lesz másként az @evleaks által kiszivárogtatott sajtóképek alapján. A készülék kijelzője nagyon alacsonyan kapott helyet, oldalról pedig ék alakja van. Ezek a jellemzők ahhoz járulnak hozzá, hogy az emberek könnyebben átérjék az egészet egy kézzel is – ez lehet a legnagyobb „mini”, vagyis egykezes mobil. A panel egyébként HD felbontású (1280 x 720) és 4,7 hüvelykes (néhány forrás szerint csak 4,5), de feltételezhetően a kezelése nem jelent majd gondot, az érdekes kialakításnak köszönhetően.

Galéria megnyitása

A napvilágot látott információk szerint a Moto X egy Qualcomm lapkával társulva indul bevetésre: az MSM8960DT dolgozik benne, mely két 1,7 GHz-es Krait maggal és egy Adreno 320-as grafikus egységgel a legtöbb hétköznapi helyzetben elegendő teljesítménnyel bír. Ráadásul annak érdekében, hogy ne lássunk kéretlen lagokat vagy egyéb lassúságra utaló problémákat, 2 GB-nyi rendszermemóriát társítottak a Snapdragon S4 Pro mellé. A tárhely 16 GB lesz, a bővítési lehetőségről egyelőre nem esett szó. A kamerák 2,1 és 10,5 megapixelesnek ígérkeznek, ami már eleve eléggé jó páros, de a főegység még valamilyen extra képjavító technológiát is alkalmazni fog az előzetes pletykák szerint. Ez mind egy 2200 mAh-s telepből nyeri majd az energiát, ami nagyobb az ilyen adatok mellett megszokottnál, de igazából csak egy hajszállal, így nagy előrelépésre nem érdemes számítani.

Egyelőre az operációs rendszer az, ami kérdéses. Ennek az az oka, hogy már nagyon a küszöbön van az Android 4.3 (néhány kiszivárgott ROM már el is érhető, de hivatalosan a Google továbbra sem foglalt állást), és a legkevésbé sem lenne meglepő, ha a legfrissebb Jelly Bean variánssal rajtolna a középkategóriás Motorola. Érdekességképpen egy reklámvideó is idő előtt felbukkant az interneten, amelyen néhány nagyon érdekes képességet mutattak be. Például a mikrofon ezek alapján folyamatosan hallgatózik - akár csak a Google Glass esetében -, és így bármikor kiadhatóak parancsok érintések nélkül. Az aktív frissítések pedig az értesítő LED szerepét veszi át, ez a kijelzőn halványan mutatja nekünk a legújabb értesítéseket és az órát is (AMOLED lenne a kijelző? Máskülönben ez nem túl energiahatékony megoldás...). Végül a kamera például elindítható lesz mozgatásos gesztussal (két forgatás csuklóból), fotózáskor pedig nem kell az exponálógombot keresni, bárhol megtapogathatjuk a kijelzőt, ha pedig folyamatosan nyomunk egy pontot, sorban készülnek a képek.

Galéria megnyitása

A Motorola és a Google a Moto X bemutatására augusztus 1-jén fog sort keríteni. A kiküldött meghívók tanúsága alapján a helyszín ezúttal is New York lesz. Az Egyesült Államok legnépesebb városa mostanra a legtöbb újdonság "lelőhelyévé" avanzsált. A Moto X várhatóan feketében és fehérben kerül először bevetésre, de korábban az árnyalatok széles választékáról is láthattunk már kiszivárgott fotókat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére