Még több Riot játék készülhet a Riot Forge-nak hála

Még több játékot készítenek, mint amennyiről eddig tudhattunk.

Még több Riot játék készülhet a Riot Forge-nak hála

A Riot a League of Legends 10. évfordulójának alkalmából rengeteg új játékot jelentett be, aminek a nagy része egy az egyben felfogható egy kihívásnak, amit a Blizzard felé intéztek. Tekintve, hogy az utóbbi cég (bár egy kicsit javított a reputációján a Blizzcon után) még mindig messze van régi önmagától, nem is annyira lehetetlen, hogy a Blizzard fanok egy jó része a Riot játékainál találja meg számításait.

A Riot csapata a League of Legends gondozása mellett egy konzolos és telefonos átiratot, egy autobattler Teamfight Tactics játékot, egy kártyajátékot, verekedős játékot, Diablo szerű RPG-t és bizony Overwatch-ra hajazó FPS-t is készít. Ha ez nem lenne elég, akkor saját „anime” sorozatuk is készülőben van.

Természetesen a LoL közössége önmagában is elég nagy és úgy tűnik a Riot kedvet kapott bővíteni az univerzumát akár úgy is, hogy kiadóként vannak csak jelen a fejlesztési folyamatokban.

A Riot Forge néven ugyanis új részleget hoztak létre, aminek segítségével már tapasztalt, de független játékfejlesztőket fognak támogatni és műveiket kiadni, amennyiben az a League of Legends univerzumán belül játszódnak és elérik a kívánt minőséget.

Greg Street, a Riot egyik feje és egykori Blizzard dizájner szerint mindig keresik a lehetőségeket, hogyan tudnák Runeterra világát bővíteni és nagyon izgatottak, hogy külsős fejlesztőkkel együtt dolgozhatnak új LoL játékokon. Nagyon büszke arra, hogy sikerült létrehozniuk a Riot Forge-ot, ami kizárólag egyszemélyes és sztori központú játékokat foglal majd magába.

A Riot ezen a programon keresztül a fejlesztőket több módon is tudja támogatni, segít a lokalizációkban, a szinkronokban, a kutatásban, a marketingben és természetesen minden olyan dolgot megadnak, amivel a játék csak jobb lehet, így valóban a fejlesztésre tudnak a csapatok koncentrálni. Az így készülő játékok PC-re, konzolra és mobilra egyaránt érkezhetnek, ám egyelőre a fejlesztések korai fázisban vannak, így nem valószínű, hogy a közeljövőben érkezne az első cím.

A Riot Forge első játékairól a The Game Awardson hallhatunk majd bővebben, azok a fejlesztők, akik viszont szintén részt vennének a kezdeményezésben, a hivatalos oldalon vehetik fel a kapcsolatot a Riottal és pályázhatnak a támogatásra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap