Még több PlayStation 3 Slim információ

A Sony konferencia óta csak úgy röpködnek a különböző hírek a karcsúsításon átesett PlayStation 3-ról, melyekből összefoglaltuk a fontosabbakat. Először is tele vagyunk hivatalos sajtóképekkel, a Sony nem bízott semmit a véletlenre, szépen körbekattogták minden irányból a gépet, nehogy bármi kérdéses maradjon.

Még több PlayStation 3 Slim információ

A Sony konferencia óta csak úgy röpködnek a különböző hírek a karcsúsításon átesett PlayStation 3-ról, melyekből összefoglaltuk a fontosabbakat. Először is tele vagyunk hivatalos sajtóképekkel, a Sony nem bízott semmit a véletlenre, szépen körbekattogták minden irányból a gépet, nehogy bármi kérdéses maradjon.

A képek jól érzékeltetik az új gép méretét, és egy-két apróságot is elárulnak. A tervezők száműzték a hátsó főkapcsolót, úgyhogy a teljes áramtalanításhoz maradt a tápkábel lerántása. A PS logo a Blu-ray meghajtó felett nem forgatható el, így marad fekve, ha felállítjuk a gépet. Az Engadget munkatársai megkaparintottak egy példányt a gépből, így már némi plusz információt is meg tudtak osztani az érdeklődökkel. Bár a sajtófotókon nem ennyire egyértelmű, a gép két oldala maradt olyan fényes, mint a nagyobb PS3-on, de az alja és a teteje matt, így nem annyira porfogó. A gombok mostantól nem érintésre reagálnak, és az optikai meghajtó alatt rejtőzködő 120GB-os merevlemez könnyen cserélhető vált (bár ha ezt szeretnénk elkerülni, úgy néz ki nemsokára találkozhatunk 250GB-os Slimekkel is). Mivel a srácok odaát szerettek volna egy gyorstesztet, így pontos értékeink nincsenek, de elmondásuk alapján a gép még halkabb, mint elődje, és ez legjobban Blu-ray filmek lejátszásánál vehető észre. Ez mondjuk annyira nem csoda, a belseje teljesen át lett tervezve, és az új 45nm-es Cell processzort alkalmazzák már benne (a VGA csíkszélesség váltása egyelőre kérdéses, de ha készültek volna rá, akkor jó eséllyel tudnánk róla). Ennek köszönhetően a fogyasztása is csökkent az új változatnak, de pontos adataink még nincsenek.

Akik abban reménykedtek, hogy az új PS esetleg most vagy később visszakapja a PS2 kompatibilitását, azok sajnos csalódni fognak. A slim is csak a PSN-en is kapható PS1-es játékokat szereti, és úgy néz ki, hogy ez nem is fog változni, így aki szeretné, hogy gépe mindhárom generációval megbirkózzon, annak be kell szereznie egyet az első PS3 szériából.

Apróbb változtatás, de eltűnt az Install other OS opció, így már nem lehet Linuxot telepíteni a gépre (mondjuk a korlátozások miatt valószínűleg eddig se sokan tették). A vaskosabb PS-nek nem okozott gondot, hogy függőlegesen álljon, de stabilitási problémák miatt a Slim PS3 már kap egy állványt. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, ez nem része a csomagnak, külön vásárolható meg.

Érdekesség még, hogy a Slim bejelentésével nem csak a konzol változott meg, de a márkanév is. 2006-ban, az első PS3 megjelenésekor még hivatalosan úgy kellett írni, ahogy magán a gépen is látható volt (azon a pókemberes betűtípussal): PLAYSTATION 3. Ilyet azonban legtöbbször csak hivatalos oldalakon láthattunk, sokan nem szeretik a caps lock-ot. Idén megváltozott a felirat már pár gépen PS3-ra, csak a betűtípus maradt. A Gamescom-on azonban a teljes névből PlayStation 3 lett, a Slim pedig egy kecsesebb betűtípust kapott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward