Még mindig a PS2 a domináns konzol

Nem meglepő módon még idén is a Sony PlayStation 2-es konzolja volt az, amely előtt a legtöbb időt töltötték az emberek Amerikában a Nielsen médiavizsgáló társaság adatai alapján. Inkább azon maradt tátva a szánk, hogy ehhez képest a PS3 mennyire lemaradt.

Még mindig a PS2 a domináns konzol

Nem meglepő módon még 2008-ban is a Sony PlayStation 2-es konzolja volt az, amely előtt a legtöbb időt töltötték az emberek Amerikában a Nielsen médiavizsgáló társaság adatai alapján. Inkább azon maradt tátva a szánk, hogy ehhez képest a PS3 mennyire lemaradt.

Az adatokat 2008 januárja és októbere között gyűjtötték, ami alapján azt állapították meg, hogy az összes konzoljátékokkal töltött percek 31,7%-a a PS2 előtt zajlott.

Érdekes módon a jelen generációs gépek mindössze 37,9%-kal vették ki a részüket a tortából. Egészen pontosan 17,2% volt az Xbox 360, 13,4% a Wii és csak 7,3% a PS3 része. Az eredeti Xbox géppel is többet játszottak (9,7%) mint a PS3-mal, sőt még a GameCube is egészen jól tartja magát a 4,6%-ával, nem sokkal lemaradva az új PS-től.

Érdekesnek tartjuk, hogy egy ilyen jelentős réteget még mindig nem tudtak rávenni arra, hogy előrelépjenek és vegyenek egy jelen generációs konzolt. Gondolunk itt azokra, akik ennyi időt töltenek még az eredeti Xbox és a GameCube előtt. (A PS2 azért nem meglepő, mert még idén is rengeteg jó játék jött ki rá, és ahogy elnézzük még mindig érdemes fejleszteni erre a remek is játékgépre.)

Ha egy kicsit tovább vizsgáljuk a Nielsen fentebb linkelt listáját, a legnépszerűbb PC játékokat is megtalálhatjuk... (még benne van a Diablo II is)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward