Mechanikus billentyűzeteket mutatott be az MSI

Két friss MSI billentyűzet érkezett, amelyek közül az egyik a játékosokat, a másik pedig a mechanikus billentyűkre vágyó átlagfelhasználókat veszi célba.

Mechanikus billentyűzeteket mutatott be az MSI

Kezdjük a sort az érdekesebb példánnyal, a GK sorozatot erősítő GK-601-es modellel.

Ez a billentyűzet Cherry MX Red típusú kapcsolókat kapott, amelyek nem csak strapabíróak, de rendkívül pontosan és precízen is működnek, így abszolút nem véletlen, hogy hatalmas népszerűségnek örvendenek a gamerek körében. Az egyes billentyűk 50 millió leütésnyi élettartammal bírnak, felirataik pedig lézergravírozással készültek, így nem kopnak le olyan könnyen, mint egy átlagos billentyűzet feliratai.

A kapcsolók pontos, precíz működéséről aranyozott érintkezések gondoskodnak. Persze nem csak az érintkezőknél, hanem a különböző csatlakozóknál is bevetették a vállalat mérnökei a 18 karátos aranybevonatot. A csomaghoz kapunk négy darab sárga nyílbillentyűt, amelyek a WASD csoport helyére illeszkednek. A maximális kényelem érdekében még billentyűkiszedő alkalmatosság is jár.

Annak érdekében, hogy az éppen kellő billentyűket sötétben is hatékonyan megtaláljuk, az MSI mérnökei billentyűnkénti LED-es világítást is beépítettek, amelynek fényereje négy szintben állítható. A világítás úgynevezett lélegző funkciót is kapott: ebben a módban a háttérvilágítás pulzál, ami felkelti a környezet figyelmét. A sárga LED-es világítással büszkélkedő újdonság 128 KB-nyi beépített memóriát is kapott, így 5 profil és akár 50 makró, illetve gyorsgomb-beállítás eltárolására is képes. A termékhez egy hatékony szoftver is jár, amellyel remekül menedzselhetőek a makrók.

Természetesen az N-key Rollover funkció sem hiányzik a kínálatból, aminek hála sok billentyű lenyomásánál sem jön zavarba a billentyűzet. Annak érdekében, hogy a Windows gomb se kergesse az őrületbe a játékosokat, rendelkezésre áll egy úgynevezett játékos mód, amelynek aktiválásával a Windows billentyű letiltható, így nem történik semmi, ha játék közben véletlenül lenyomjuk.

A 104 gombos billentyűzet természetesen multimédiás gombokat is kapott, amelyekkel a különböző tartalmak lejátszása, illetve a hangerő szabályozása is kényelmesen megoldható. Az USB 2.0-s portra illeszkedő GK-601-es billentyűzet aranyozott fejhallgató és mikrofon kábellel érkezik, így fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet funkciót egyaránt kínál. Az új billentyűzet két USB 2.0-s portot is tartalmaz, amelyek igencsak jól jöhetnek.

Az ergonomikus billentyűzet 460 x 162 x 30 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 1300 gramm. Az újdonság strapabíró, fonott kábelekkel büszkélkedik.

A GK-601-es modell mellett egy CK sorozatú, azaz a Classic családot erősítő példány is érkezett, amely már mentes a gamereknek szánt sallangoktól. Ez a billentyűzet is Cherry MX Red kapcsolókat használ, ám háttérvilágítást már nem kínál, mint ahogy audió portokat és USB 2.0-s portokat sem.

A beépített fedélzeti memóriáról szintén le kell mondani, az N-key Rollover funkció pedig már csak PS/2-es porton keresztül működik - USB 2.0-s adapterre támaszkodó kapcsolaton keresztül egyidejűleg maximum 6 billentyű lenyomására van lehetőség. Ez a modell szintén ergonomikus felépítéssel érkezik, méret tekintetében pedig megegyezik játékosoknak szánt társával. A hiányzó gamer funkciók miatt a CK sorozatú billentyűzet 50 grammal könnyebb, mint a GK-601.

A két új billentyűzet hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward