ME3: Multi, kódok, galaktikus háború...

A számtalan forrásból megerősített multiplayert végre a BioWare is rendesen bemutatta. Szokás szerint óriási a felhajtás, de azért ki tudtunk venni jó pár érdekes új infót is a marketing hegy alól.

ME3: Multi, kódok, galaktikus háború...

A számtalan forrásból megerősített multiplayert végre a BioWare is rendesen bemutatta. Szokás szerint óriási a felhajtás, de azért ki tudtunk venni jó pár érdekes új infót is a marketing hegy alól.

Mint tudjátok, a galaktikus háborúban való részvételt ki kell érdemelni, méghozzá egy online útlevéllel, amely minden újonnan vásárolt játék dobozában benne lesz. Másodkézből vásárolt példányokhoz a neten vehettek új útlevelet, mely megnyitja előttetek a "Galaxy at War" rendszert. A Galaxy at War lefedi a régi Cerberus Network szolgáltatásait, tehát nem csak a multihoz ad hozzáférést, hanem a single részhez is dob kisebb meglepetéseket. Mi több, kinyúl a Facebook felé, és elérhető lesz iOS eszközök által is (eredményeitek nyomon követhetőek lesznek). A Galaxy at War összeköt a BioWare szociális hálózattal, így egyszerűbben hozzáférhettek az új tapaszokhoz és add-onokhoz.

"A galaktikus háború témája a Mass Effect 3-ban tökéletes lehetőséget nyújt nekünk, hogy többjátékos móddal gazdagítsuk a Mass Effect szériát" - nyilatkozta Casey Hudson, producer. "A multiplayer nem csak a harc és testreszabhatóság szintjén nyújt élményt, de rajta keresztül hozzájárulhatunk a single playerben kibontakozó 'Reaper'-ek elleni küzdelemhez is."

*SPOILER ALERT, amennyiben nem játszottatok a Mass Effect 1-el*

A multit főként a BioWare Montreal csinálja. A 4 fős kooperatív módban speciális elit katonát alakítotok, célotok, hogy megvédjétek az organikus életformák erőforrásait, amit aztán a támadó intelligens gépek ellen használnak majd fel. 6 általatok is ismert kaszt lesz játszható, ami újdonság, hogy emberen túl itt lehettek aszári, krogan, drell, szalári vagy turián karakterrel is.

A területfoglalós játékban színkódos térképen lehet majd követni, hogy Te és a csapatod mely területeket foglaltátok már el. Mint azt fentebb említettük, ezt majd mindenféle közösségi hálón meg lehet majd nézni. Ezekre a helyekre egyébként a kampányban Shepard is ellátogat, de a multiban kell felkötni majd a gatyát, hogy megtartsátok őket. A kapcsolat ennyiben nem merül ki, a multis eredményeitek hatással lesznek a single játék kimenetelére és fordítva. Az előbbiről sokat nem tudunk, de annyi biztos, hogy a kampány alatt "War Asset"-eket gyűjthetünk, amiből aztán kiegészítőket vehetünk multiba, például plusz zsoldosokat, vagy radarállomást.

A növekvő erőforrások ("War Effort") segítségével egyre brutálisabb feltételek közt is győzedelmeskedhettek, míg single-ben Shepard hatalma és befolyása nő egyre, ami aztán hatással lesz a végjátékra.

A MP ütközetek előreláthatólag hullámokban érkező ellenséges hadakat vonultatnak fel, minden szint 11 hullámot hoz. Jöhet mindenféle: Cerberus kiskatona, Fantom vagy Atlas mechák is. Pontokat kaptok minden ölésért, segítségnyújtásért, objektíva teljesítéséért, de más még nem ismert akciókért is. A halálukat ért társaitokat fel lehet támasztani, de ennek vannak időkorlátai. A multis küldetéseket Hackett admirális osztja. A szintkorlát 20, ez a single-ben magasabb lesz.

Az OXM magazin említett néhány játszható kasztot: Soldier, Infiltrator, Engineer, Sentinel. A fajoknak lehet speciális bónusza, így a kroganok például lerohanhatják az ellent. A fegyvereket és erőket minden küldetést megelőzően választhatjátok ki. A fegyvere és a páncélzatok fejleszthetők lesznek.

Casey Hudson még hozzátette, hogy már az első Mass Effect óta tervezgették a multi hozzáadását, de csak most érezték úgy, hogy kényelmesen tudják implementálni azt.

 

Hivatalos honlaphoz katt ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward